Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ανακάμπτουν από την απότομη υποχώρηση της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τον αντίκτυπο των μέτρων τόνωσης της οικονομίας της Κίνας, ενώ οι ανησυχίες για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή παραμένουν.

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου West Texas Intermediate διαμορφώθηκε στα 71,22 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 66 σεντς ή 0,94%. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου Brent, διαμορφώθηκαν στα 74,85 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,75% ή κατά 56 σεντς.

Wall Street: Προβληματίζει η νέα άνοδος της απόδοσης των ομολόγων

Τόσο το Brent όσο και το WTI σημείωσαν άνοδο σχεδόν 2% τη Δευτέρα, καλύπτοντας μέρος της πτώσης της περασμένης εβδομάδας που ξεπέρασε το 7%, ενώ οι μάχες στη Μέση Ανατολή δεν έχουν κοπάσει και η αγορά είναι νευρική επειδή τα αναμενόμενα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν θα μπορούσαν να διαταράξουν τον εφοδιασμό με πετρέλαιο.

Οι καταλύτες για το πετρέλαιο

«Οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξομειώνονται ως αντίδραση στις μικτές ειδήσεις από τη Μέση Ανατολή, καθώς η κατάσταση εναλλάσσεται μεταξύ κλιμάκωσης και αποκλιμάκωσης» εξηγεί στο Reuters ο Satoru Yoshida, αναλυτής εμπορευμάτων της Rakuten Securities.

Η αγορά συνέχισε να σταθμίζει τις επιπτώσεις στη ζήτηση καυσίμων από τα μέτρα τόνωσης της Κίνας και την αυξημένη οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο ίδιος

Το Πεκίνο μείωσε τη Δευτέρα τα επιτόκια δανεισμού αναφοράς στο πλαίσιο των μέτρων τόνωσης της οικονομίας για την αναζωογόνησή της, καθώς τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2023 κατά το τρίτο τρίμηνο.

Η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα αναμένεται να παραμείνει ασθενής το 2025, καθώς η νούμερο 2 οικονομία στον κόσμο ηλεκτροδοτεί τον στόλο των αυτοκινήτων της και αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

Παρόλα αυτά, η Saudi Aramco  είναι «αρκετά αισιόδοξη» για τη ζήτηση πετρελαίου της Κίνας, ιδίως υπό το φως του πακέτου κινήτρων της κυβέρνησης που στοχεύει στην τόνωση της ανάπτυξης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κρατικού σαουδαραβικού πετρελαϊκού γίγαντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities