
Μικτά είναι και σήμερα τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι οποίες πέραν της επιφυλακτικότητας για τις γεωπολιτικές εντάσεις προσπαθούν να διαχειριστούν και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,13%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,36% στις 8.288 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,49% στις 19.556 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,04% στις 7.533 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, η εισηγμένη στη Φρανκφούρτη SAP, ενισχύεται περισσότερο από 5%, αφού αύξησε την καθοδήγηση εσόδων της λόγω της ισχυρής ανάπτυξη των επιχειρήσεων cloud. Η εταιρεία ανέφερε τα συνολικά έσοδα αυξημένα κατά 9% σε ετήσια βάση στα 8,47 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη αυξημένα κατά 29% στα 2,21 δισ. ευρώ.
Ασιατικά χρηματιστήρια: Απώλειες στις αγορές – «Εκτόξευσε» την YG Plus ο… Bruno Mars
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Επίσης, ο ναυτιλιακός γίγαντας Maersk, που θεωρείται βαρόμετρο για το παγκόσμιο εμπόριο, ενισχύεται κατά 3,3% μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης κερδών για ολόκληρο το έτος, λόγω της ισχυρής ζήτησης εμπορευματοκιβωτίων.
Καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από τις αμερικανικές εκλογές, οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αυξανόμενες πιθανότητες να κερδίσει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις 5 Νοεμβρίου. Η προοπτική της επαναφοράς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο εντείνει τις ανησυχίες για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς ο κίνδυνος περισσότερων δασμών στο εξωτερικό εμπόριο είναι ορατός.
Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένουν, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές η Γαλλία θα πρέπει να εκδώσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ομόλογα για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών ύψους περίπου 300 δισ. ευρώ το 2025, ένα νέο ρεκόρ μετά από έκδοση 285 δισ. ευρώ το 2024 και 270 δισ. ευρώ το 2023.


Latest News

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,34% η απόδοση στην επανέκδοση ομολόγου – Υπερκάλυψη 5,19 φορές
Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1,037 δισ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 25 Απριλίου 2025.

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Πιέζει τις ευρωαγορές η βουτιά της ASML
Η εταιρεία κρίσιμων τσιπ ASML σημειώνει πτώση 6,5%

Επανήλθαν οι ανησυχίες στην Ασία, πτώση στις αγορές
Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι θα χρεωθεί περίπου 5,5 δισ. δολάρια για την εξαγωγή μονάδων επεξεργασίας γραφικών H20 στην Κίνα

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει σήμερα το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο