Ήπια πτωτικά κινείται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας πάρει το δρόμο της οπισθοχώρησης μετά την ανάβαση της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ η μετοχή της Attica Bank παραμένει στο επίκεντρο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,29% στις 1.434,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,46% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.486,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,48% στις 1.220,11 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Attica Bank και Cenergy στο επίκεντρο

Σαφώς η μετοχή της Attica Bank παραμένει στο επίκεντρο, καθώς συνεχίζει τις μεγάλες διακυμάνσεις της με πολύ μικρό φυσικά όγκο. Έχοντας διακινήσεις 119 τεμάχια η μετοχή είναι στα 6 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα… 9,7 δισ. ευρώ.

Στο επίκεντρο είναι και η μετοχή της Cenergy, η οποία έχει ήδη διακινήσει τέσσερα πακέτα συνολικής αξίας 3 εκατ. ευρώ μεταξύ 8,90 – 8,93 ευρώ. Λίγο κάτω δηλαδή από την τιμή της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. ευρώ. Η μετοχή παραμένει για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κάτω από τα 9 ευρώ.

Ωστόσο, ο σηματωρός της αγοράς, ο τραπεζικός κλάδος έχει επιστρέψει στην εσωστρέφεια, με πολλά χαρτοφυλάκια να προσπαθούν να αποτιμήσουν την επίπτωση που μπορεί να έχει ένα σενάριο επιθετικής νομισματικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ήδη η Morgan Stanley και η Goldman Sachs έχουν προχωρήσει σε μια πρώτη εκτίμηση, μειώνοντας τις τιμές στόχους στις τέσσερις συστημικές, χωρίς όμως να προμηνύουν κάποια ανησυχία για την πορεία των μεγεθών τους συνολικά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Τιτάν και Eurobank σημειώνουν απώλειες 1,95% και 1,02% αντίστοιχα, με τις Jumbo, Πειραιώς, ΔΕΗ, Metlen, OTE, Λάμδα, Motor Oil, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy, Aegean. ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Εθνική να κινούνται ήπια πτωτικά.

Στον αντίποδα, μικρά είναι τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, ΔΑΑ, Σαράντης, ΕΛΧΑ και Coca Cola, τα οποία δεν είναι ικανά να απορροφήσουν τις πιέσεις, με την Τέρνα Ενεργειακή να είναι αμετάβλητη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών