Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ ευχαρίστησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έγκριση ενός σχεδίου βοηθειας της ΕΕ που θα χρηματοδοτηθει  από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για ένα δάνειο στην Ουκρανία ύψους έως 35 δισ. ευρώ.

Ουκρανία: Η πολεμική βιομηχανία, τα drones και τα 20 δισ. που λείπουν από τα ταμεία της

«Είμαστε ευγνωμονες στην πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβούλιου και στα μέλη του για τη μεγάλη υποστήριξη. «Η κρίσιμη συνεισφορά από την ΕΕ είναι μέρος ενός δανείου 50 δισ. δολαρίων της G7…

Θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ουκρανίας απέναντι στον βάναυσο πλήρους κλίμακας πόλεμο της Ρωσίας”, ανέφερε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Η βιομηχανία στην Ουκρανία

Η Ουκρανία εξετάζει και κινείται στην κατεύθυνση άρσης της απαγόρευσης των εξαγωγών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς τόσο αξιωματούχοι, όσο και συμμετέχοντες στη βιομηχανία λένε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η κλίμακα προκειμένου να συμβαδίσει με τις δυνατότητες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με τα όσα σημειώνουν οι Financial Times.

Οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης, κάλυψης και επίθεσης μεγάλου βεληνεκούς. Αλλά με περιορισμένους κρατικούς πόρους διαθέσιμους για την πληρωμή των στρατιωτικών προμηθειών, οι εταιρείες drone αναζητούν στο εξωτερικό για να πουλήσουν την πλεονάζουσα παραγωγή τους και να δημιουργήσουν το είδος των εσόδων που απαιτούνται για την κατασκευή περισσότερων για τον στρατό.

Τριγμοί στην πολεμική οικονομία του Πούτιν – Το ηχηρό καμπανάκι αναλυτή

Η σημασία εξαγωγών drones για την Ουκρανία

Οι εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα μπορούσαν να αποφέρουν στην Ουκρανία έσοδα έως και 20 δισ. δολάρια, «ακριβώς τα χρήματα που μας λείπουν», δήλωσε ο Ολεξάντρ Μαρικόβσκιι, επικεφαλής της οικονομικής υποεπιτροπής του ουκρανικού κοινοβουλίου που εξετάζει τον τρόπο ρύθμισης των εξαγωγών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας το 2022, το Κίεβο έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές στρατιωτικών αγαθών, καθώς προσπαθεί να διασφαλίσει ότι ο στρατός του θα έχει όλες τις προμήθειες που χρειάζεται.

Ωστόσο, η ουκρανική κυβέρνηση δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για να αγοράσει όλα τα διαθέσιμα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πόσο μάλλον να επενδύσει σε περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη, και το να επιτρέπεται στις εταιρείες να εξάγουν την πλεονάζουσα παραγωγή τους θεωρείται πλέον ευρέως ως ένας τρόπος προσέλκυσης επενδυτών, υπογραμμίζουν οι FT.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Deutsche Bank: Αλλαγή σεναρίου – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Στο «σύμπαν» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η προτιμώμενη μέτρηση της πιθανότητας τιμολόγησης Τραμπ είναι το ασφάλιστρο κινδύνου στο δολάριο πέρα από τη διαφορά των επιτοκίων