Τη γενική αναμόρφωση της HSBC, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Georges Elhedery, αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του για διαχωρισμό σε τέσσερα τμήματα και τη δημιουργία μιας νέας γεωγραφικής διάταξης που θα χωρίζει την ανατολή από τη δύση.

Ειδικότερα, η τράπεζα θα χωρίσει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Χονγκ Κονγκ σε νέες μονάδες, σχηματίζοντας μια επιχείρηση «ανατολικών αγορών» που περιλαμβάνει την Ασία-Ειρηνικό και τη Μέση Ανατολή και μια μονάδα «δυτικών αγορών» που θα περιλαμβάνει δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Αμερική.

Η αναδιοργάνωση σηματοδοτεί μια ευρεία αλλαγή στην HSBC, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και η οποία διόρισε φέτος την Pam Kaur, επικεφαλής κινδύνου και συμμόρφωσης, ως νέα οικονομική διευθύντρια, αντικαθιστώντας τον Elhedery που προήχθη από το ρόλο φέτος.

Οι αλλαγές της HSBC

«Οι αλλαγές που ανακοινώνουμε σήμερα θα διευκολύνουν τους συναδέλφους μας να εξυπηρετήσουν τους πελάτες μας και θα οδηγήσουν στη μελλοντική επιτυχία του ομίλου», δήλωσε ο Elhedery σε δήλωση την Τρίτη, προσθέτοντας ότι τα σχέδια θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

Μια μονάδα «εταιρικής και θεσμικής τραπεζικής» θα περιλαμβάνει την εμπορική τραπεζική εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και του Χονγκ Κονγκ, καθώς και τις αγορές και τις επιχειρήσεις επενδυτικής τραπεζικής της HSBC, σηματοδοτώντας τη μερική συγχώνευση δύο από τα μεγαλύτερα τμήματα της.

Η τράπεζα θα διαθέτει επίσης μια μονάδα «διεθνούς πλούτου και κορυφαίας τραπεζικής» που θα αποτελείται από τις κορυφαίες τραπεζικές της επιχειρήσεις εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και του Χονγκ Κονγκ, καθώς και τις μονάδες ιδιωτικής τραπεζικής, διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ασφάλισης.

Η HSBC είπε ότι η κίνηση θα απλοποιήσει την οργανωτική της δομή. Αυτή τη στιγμή διαθέτει τρεις μονάδες: εμπορική τραπεζική, παγκόσμια τραπεζική και αγορές και πλούτο και προσωπική τραπεζική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Deutsche Bank: Αλλαγή σεναρίου – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Στο «σύμπαν» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η προτιμώμενη μέτρηση της πιθανότητας τιμολόγησης Τραμπ είναι το ασφάλιστρο κινδύνου στο δολάριο πέρα από τη διαφορά των επιτοκίων