Οι εν εξελίξει πολεμικές – στρατιωτικές συγκρούσεις σε αρκετές περιοχές του κόσμου και κυρίως το ρωσο-ουκρανικό μέτωπο αφενος και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, «τροφοδοτούν» με παραγγελίες τις κορυφαίες αμυντικές – στρατιωτικές βιομηχανίες όπως η  Lockheed Martin και η ανταγωνίστριά της  RTX (περισσότερο γνωστή ως Raytheon).

Οι δύο εταιρείες, αναφέρει το Reuters,   ανακοινωσαν την Τρίτη την αύξηση των ετήσιων προβλέψεών τους για τα κέρδη και τις πωλήσεις  λόγω της ισχυρής ζήτησης για στρατιωτικό εξοπλισμό εν μέσω κλιμάκωσης των παγκόσμιων εντάσεων.

Lockheed Martin – RTX: Νέο συμβόλαιο 1,3 δισ. για πυραύλους Javelin από τον στρατό των ΗΠΑ

Η Lockheed Martin εταιρεία με έδρα την Bethesda του Μέριλαντ αναμένει τώρα κέρδη ανά μετοχή 26,65 δολάρια για το 2024, πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 26,10 έως 26,60 δολάρια.
Βλέπει επίσης πωλήσεις 71,25 δισ. δολαρίων για το σύνολο του έτους, ελαφρώς πάνω από το μέσο της προηγούμενης πρόβλεψής της για 70,50 έως 71,50 δισ. δολάρια.

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και ο παρατεταμένος πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας είχαν ως αποτέλεσμα τα κράτη να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, γεγονός που ωφέλησε τους κατασκευαστές όπλων.

Η Lockheed  μειώνει τις αποδόσεις

Ωστόσο, το εμβληματικό πρόγραμμα F-35 της Lockheed αντιμετωπίζει προκλήσεις, ιδίως λόγω των καθυστερήσεων στην εξάπλωση μιας αναβάθμισης που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δυνατοτήτων επεξεργασίας του μαχητικού αεροσκάφους.

Ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος είχε σταματήσει να δέχεται παραδόσεις λόγω της καθυστέρησης, συνέχισε τις παραδόσεις νωρίτερα φέτος με μια κουτσουρεμένη αναβάθμιση, αλλά παρακρατεί την τελική πληρωμή ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε αεροσκάφος μέχρι την ολοκλήρωση της αναβάθμισης.

Ελλείψει επιστροφών, η Lockheed αναγκάζεται να πληρώσει για τα μέρη των αεροσκαφών F-35 που θα παραδοθούν το 2026 και το 2027, μειώνοντας τις αποδόσεις για τους επενδυτές της εταιρείας.

«Εάν το πρόγραμμα είχε χρηματοδοτηθεί πλήρως για αυτό το χρονικό διάστημα στο τρίτο τρίμηνο, θα είχαμε πωλήσεις που θα ήταν πιο κοντά σε αύξηση περίπου 5%». δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Lockheed Jay Malave σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η επιχείρηση που κατασκευάζει το αεροσκάφος F-35 κατέγραψε μείωση των πωλήσεων κατά 3% το τρίτο τρίμηνο. Τα συνολικά έσοδα της Lockheed ύψους 17,10 δισ. δολαρίων δεν έπιασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 17,35 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Ωστόσο, τα κέρδη της Lockheed ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 6,80 δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 6,50 δολάρια, σημειώνει το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή