
Δεμένα θα παραμείνουν στις 22 και 23 Οκτωβρίου τα πλοία στα λιμάνια της χώρας αφού η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει κηρύξει απεργία στις κατηγορίες των Ακτοπλοϊκών Οχηματαγωγών Επιβατικών Διεθνών Πλοών και Κρουαζιεροπλοίων. Οι ναυτεργάτες είχαν προαναγγείλει την απεργιακή τους κινητοποίηση.
Βασικά αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι η υπογραφή ΣΣΕ με ποσοστό αύξησης 23%, η άμεση τροποποίηση του άρθρου για την τετράμηνη δρομολόγηση των Ε.Γ/Ο.Γ , Ταχυπλόων Πλοίων και η επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης.
ΠΝΟ: 48ωρη απεργία στις 22 και 23 Οκτωβρίου
Πλοία: Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
- Κατάργηση του Ν.41/50,
- Άμεση τροποποίηση του άρθρου για τη τετράμηνη δρομολόγηση των Ε.Γ/Ο.Γ , Ταχυπλόων Πλοίων και
- Επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης,
- Στην πράξη και όχι στα χαρτιά χωρίς αντίκρισμα, την μη έγκριση δρομολογίων από το Σ.Α.Σ. και των Υπουργό, ενόψει της νέας δρομολογιακής περιόδου, χωρίς την απαρέγκλιτη τήρηση της Ναυτεργατικής Νομοθεσίας
Υψηλή κερδοφορία των εταιρειών, παραβιάζονται τα ελάχιστα που περιλαμβάνονται στη ναυτεργατική νομοθεσία, λέει η ΠΝΟ
«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την υψηλή κερδοφορία των εταιρειών, τα 150.000.000 ευρώ που εισπράττουν ετησίως από το κρατικό ταμείο για τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών, το μποναμά που τους ετοιμάζει η Κυβέρνηση για την ανανέωση και εκσυγχρονισμό του στόλου τους λόγω της περίφημης μετάβασης στην πράσινη ναυτιλία. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ακόμα ότι σε όλα τα πλοία παραβιάζονται σε βάρος των Ναυτεργατών ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που περιλαμβάνονται στη Ναυτεργατική νομοθεσία» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΝΟ.
Οι ακτοπλόοι ζητούσαν την αναστολή της απεργίας στα πλοία
Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κάλεσε την ΠΝΟ, η οποία ζητά αυξήσεις 12% στους μισθούς, να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αναστείλει την απόφαση της για απεργία.
Ειδικότερα, με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ Μανώλη Τσικαλάκη, ο ΣΕΕΝ που υπέγραφαν ο Πρόεδρος Διονύσης Θεοδωράτος και ο Γενικός Γραμματέας Θεολόγος Παναγιωτάκης, καλούσε την ΠΝΟ να ανακαλέσει την απόφαση περί απεργίας και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «σε κλίμα καλής πίστης και με ρεαλιστικές επιδιώξεις, εντός των ορίων που τίθενται από τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των προκλήσεων και των επιπτώσεων της πράσινης μετάβασης των πλοίων, που ήδη εφαρμόζονται όπως γνωρίζετε από το 2024 και θα ενταθούν το 2025».


Latest News

Η Attica Group ανακοίνωσε πασχαλινές προσφορές για οικογένειες και παρέες 3-5 ατόμων
Έκπτωση 20% για όλους τους προορισμούς από και προς Πειραιά με Ι.Χ. αυτοκίνητο από την Attica Group

24ωρη απεργία στα πλοία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Η απεργία της ΠΝΟ έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Εντολή Κικίλια για έκτακτες επιθεωρήσεις στα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας
Οι επιθεωρητές καλούνται να προχωρήσουν στον έγκαιρο προγραμματισμό των επιθεωρήσεων με αφετηρία όλα τα λιμάνια της χώρας

Πώς θα συγκρατηθούν τα κόστη στην ακτοπλοΐα - Τι ζητούν οι εταιρείες από το υπουργείο Ναυτιλίας
Το ζήτημα της ανόδους του κόστους στην ακτοπλοΐα και οι επενδύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης