Υπό πίεση παραμένει και σήμερα η Wall Street, η οποία έχει αρχίσει να ανησυχεί για τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, την ώρα που τα στοιχεία από την οικονομία συνηγορούν στο σενάριο η Federal Reserve να μην προχωρήσει σε ομαλή χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,67% στις 42.639 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,37% στις 5.829 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,49% στις 18.482 μονάδες.

Η Fed είναι μία ανάσα από τον στόχο του πληθωρισμού – Και μετά τι;

Η Wall Street με τα McDonald’s στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκεται η μετοχή των McDonald’s, καθώς υποχωρεί περισσότερο από 6,5%, μετά την προειδοποίηση του αμερικανικού CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) ότι ένα ξέσπασμα E. coli που συνδέεται με τα μπιφτέκια Quarter Pounder της αλυσίδας οδήγησε στο θάνατο ενός ατόμου και στη νοσηλεία 10 ατόμων.

Επίσης, απώλειες 3,4% σημειώνουν και τα Starbucks, καθώς τα προκαταρκτικά τριμηνιαία αποτελέσματα της αλυσίδας καφέ έδειξαν ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν ξανά.

Βέβαια, η μεγάλη ανησυχία είναι στην απόδοση των 10ετών ομολόγων αναφοράς, καθώς αυξήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,23%, φθάνοντας σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από τον Ιούλιο.

Τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα και οι ανησυχίες για το έλλειμμα είναι, κατά τους αναλυτές, μεταξύ των παραγόντων πίσω από την άνοδο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου – παρά τη μείωση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα από την Federal Reserve τον Σεπτέμβριο.

Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης ότι η Fed ενδέχεται να είναι λιγότερο διατεθειμένη να μειώσει τα επιτόκια, παρόλο που ο επικεφαλής Jerome Powell είχε προβλέψει άλλη μείωση κατά μισή μονάδα πριν από το τέλος του έτους.

Σίγουρα, η τάση για τις μετοχές είναι ακόμα θετική, σύμφωνα με τον Jeff deGraaf, επικεφαλής τεχνικής έρευνας στην Renaissance Macro Research, αλλά δεν έχουμε μεγάλη βραχυπρόθεσμη δυναμική.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας τώρα, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 6,7% την εβδομάδα που έληξε στις 18 Οκτωβρίου, ωστόσο υπάρχει μια ήπια βελτίωση σε σύγκριση με μια βουτιά 17% που καταγράφηκε τις προηγούμενες επτά ημέρες, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA). Εν τω μεταξύ, το μέσο επιτόκιο για 30ετές δάνεια παρέμεινε στο 6,52%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street