Ούτε σήμερα κατάφερε να εκδηλώσει κάποια αντίδραση το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την πτωτική του πορεία, η οποία το φέρνει και πάλι σε επαφή με τις στηρίξεις των 1.400 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,53% στις 1.407,14 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.405,39 μονάδων (-0,65%) και 1.419,95 μονάδων (+0,37%). Ο τζίρος ανήλθε στα 119,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 32,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,1 εκατ. τεμάχια αξίας 20,6 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,77% στις 3.405,84 μονάδες, ενώ στο -0,27% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.287,27 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,47% στις 1.180,33 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απόντες οι αγοραστές

Αν και υπήρξαν κάποιες αγοραστικές κινήσεις την πρώτη ώρα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αγορά δεν κατάφερε να κρατήσει τα θετικά πρόσημα. Για ακόμη μία φορά η αγορά επιβεβαίωσε την αδυναμία της να κινηθεί έξω από τα όρια της πλάγιας κίνησης στην οποία βρίσκεται από τον περασμένο Μάιο, με τις όποιες προσπάθειες να κάνει να διασπάσει ανοδικά το εύρος να καταλήγουν σε τάχιστες, και συχνά βίαιες, επαναφορές από τους πωλητές.

Με αρκετούς μάλιστα τίτλους είτε να βρίσκονται ακριβώς ή πλησίον των χαμηλών του Αυγούστου, η αδυναμία δεν μπορεί να «λυθεί», παρά το γεγονός ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος μακροοικονομικής ή εταιρικής ανησυχίας, παρά μόνο η έλλειψη ρευστότητας μετά από συνεχείς εταιρικές πράξεις που απορρόφησαν αρκετά κεφάλαια. Το «χώνεμα», ωστόσο, των τιμών και των κεφαλαίων φαίνεται ότι κρατά περισσότερο από όσο πρέπει προκειμένου να διατηρηθεί το θετικό επενδυτικό κλίμα στην αγορά.

Όπως όλα δείχνουν η αγορά θα παραμείνει στη βάσανο της παλίνδρομης κίνησης τουλάχιστον για δύο ακόμη εβδομάδες, με τον Νοέμβριο να έχει συγκεντρώσει πλέον τις ελπίδες των αισιόδοξων για καλύτερες επιδόσεις. Τόσο το κλείσιμο των βιβλίων των ξένων όσο και οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές έχουν παγώσει άλλωστε τις πιο ενεργές κινήσεις των μη ελληνικών κωδικών, αφήνοντας τη Λ. Αθηνών στα χαμηλής δυναμικότητας εγχώρια χαρτοφυλάκια.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια καθοδική διάσπαση της πολύμηνης συσσώρευσης, με την αβεβαιότητα σχετικά με τη νομισματική πολιτική να επιδρά ανασταλτικά στην εισροή νέων κεφαλαίων στην περιφερειακή ελληνική αγορά. Πάντως μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι αναλυτές καθησυχάζουν για την πιθανή επίδραση των χαμηλότερων επιτοκίων στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος και δίνει παραδοσιακά το σύνθημα της τάσης στην αγορά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank έχασε 3,05%, με τις Τιτάν, Alpha Bank, Metlen και Βιοχάλκο να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Autohellas, Motor Oil, Εθνική, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΑΑ, Jumbo, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, μικρά ήταν τα κέρδη σε Coca Cola, Aegean, Σαράντη και ΟΤΕ, προσφέροντας αδύναμες στηρίξεις. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών