Ο Ίλον Μασκ συχνά-πυκνά μιλάει για το δημογραφικό και την ανάγκη για τεκνοποίηση. ‘Εχει μάλιστα αναφερθεί και στην Ελλάδα συγκεκριμένα με ανάρτηση του στο Χ. Τώρα λέει ότι οι άνθρωποι ανησυχούν πολύ για το κόστος της ανατροφής των παιδιών και πρέπει απλώς να προχωρήσουν και να τα αποκτήσουν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX ρωτήθηκε σε μια συγκέντρωση υπέρ του Τραμπ στο Χάρισμπουργκ της Πενσυλβάνια το βράδυ του Σαββάτου τι συμβουλές θα έδινε στη νεότερη γενιά σχετικά με την απόκτηση παιδιών.

Δημογραφικό: 1.000.000 λιγότεροι Ελληνες έως το 2050

«Η συμβουλή μου για τη δημιουργία οικογένειας είναι να ξεκινήσετε αμέσως», απάντησε, όπως αναφέρει το Business Insider.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι ανησυχούν πάρα πολύ για το να κάνουν παιδιά και μερικές φορές είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα ​​και οτιδήποτε άλλο», είπε ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία 242 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανά Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

«Αλλά ειλικρινά, δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερος χρόνος απ’ το παρόν. Απλώς κάντε παιδιά. Δεν θα λυπηθείτε. Θα τα καταφέρετε», πρόσθεσε ο Μασκ.

Ο Μασκ έχει 11 παιδιά

Το στέλεχος τεχνολογίας, που έχει 11 παιδιά, απ’ όσο ξέρουμε, προτρέπει τους ανθρώπους να αναπαραχθούν εδώ και χρόνια, προειδοποιώντας για κατάρρευση του παγκόσμιου πληθυσμού εάν δεν το κάνουν.

«Απλά κάντε παιδιά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αλλιώς η ανθρωπότητα θα πεθάνει μυξοκλαίγοντας στις πάνες ενηλίκων». δημοσίευσε στο X τον Μάιο.

«Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να ενθαρρύνω περισσότερους ανθρώπους να γίνουν γονείς και ιδανικά να κάνουν τρία ή περισσότερα παιδιά, ώστε να αναπτυχθεί η ανθρωπότητα», έγραψε ο Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον Φεβρουάριο.

Ο Μασκ είπε σε μια ανάρτησή του τον Δεκέμβριο ότι καταλάβαινε αν κάποιος δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. «Ωστόσο, δεν νομίζω ότι είναι ωραίο σκόπιμα να μην κάνεις παιδιά. Είναι αντιανθρώπινο”, είπε.

Απάντησε επίσης «ακριβώς» σε μια ανάρτηση του Απριλίου λέγοντας ότι τα παιδιά δεν είναι ακριβά, αλλά ο τρόπος ζωής των ανθρώπων. Δημογραφικό

Οικονομικοί φόβοι

Τα σχόλια του Μασκ το Σάββατο έρχονται καθώς ο ιστορικός πληθωρισμός και τα αυξανόμενα επιτόκια έχουν αυξήσει το κόστος ζωής των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια. Μια σειρά από έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί υποψήφιοι γονείς ανησυχούν για τον αντίκτυπο της δημιουργίας οικογένειας στα οικονομικά τους.

Σε έρευνες από το Pew Research Center, το ποσοστό των άτεκνων ενηλίκων των ΗΠΑ κάτω των 50 ετών που δήλωσαν ότι είναι απίθανο να κάνουν ποτέ παιδιά αυξήθηκε στο 47% το 2023 από 37% το 2018. Σε αυτήν την ομάδα, το 36% των ερωτηθέντων του 2023 είπε ότι ένας σημαντικός ο λόγος ήταν ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν παιδιά.

Ο Μασκ δεν είναι ο μόνος υπερπλούσιος που αγνοεί το κόστος της απόκτησης παιδιών. Ο Κέβιν Ο’Λίρι είπε να «ξεχάσετε τα χρήματα όταν πρόκειται για παιδιά» και «να παντρευτείτε νωρίτερα, να κάνετε περισσότερα παιδιά».

Ο σταρ του “Shark Tank” έχει εκφράσει τη λύπη του που δεν είχε τα δύο του παιδιά νωρίτερα, καθώς θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο μαζί τους όταν ήταν μικρότερος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή