Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι ένα από τα τσιπ της βρέθηκε σε ένα προϊόν της Huawei μετά την αποσυναρμολόγησή του από την εταιρεία τεχνολογικών ερευνών TechInsights, αναφέρει το Reuters, αποκαλύπτοντας μια πιθανή παραβίαση των εξαγωγικών περιορισμών για την κινεζική εταιρεία.

Η αποσυναρμολόγηση αφορούσε το Ascend 910B της Huawei, ανέφερε άλλη πηγή. Το 910B θεωρείται ως το πιο προηγμένο τσιπ AI που διατίθεται από κινεζική εταιρεία.

Εκτίναξη κερδών για την TSMC λόγω ισχυρής ζήτησης για μικροτσίπ ΑΙ

Η TechInsights ενημέρωσε την TSMC για το τσιπ πριν δημοσιεύσει τα ευρήματά της σε μια έκθεση, δήλωσε το άτομο, γεγονός που ώθησε την ταϊβανέζικη εταιρεία να ενημερώσει το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πριν από μερικές εβδομάδες.

Η αποκάλυψη θα μπορούσε να δείξει πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η επιβολή των ελέγχων των εξαγωγών τόσο για τις εταιρείες που κατασκευάζουν άκρως επιθυμητά προϊόντα όσο και για τις ρυθμιστικές αρχές. Ταυτόχρονα, δείχνει επίσης τη διαρκή ανάγκη της Huawei για τα πιο εξελιγμένα τσιπ.

Η TSMC ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα ότι είχε επικοινωνήσει προληπτικά με το Υπουργείο Εμπορίου σχετικά με το θέμα. Είπε ότι δεν είχε προμηθεύσει τσιπ στη Huawei από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2020. «Δεν γνωρίζουμε ότι η TSMC αποτελεί αντικείμενο οποιασδήποτε έρευνας αυτή τη στιγμή», δήλωσε η εταιρεία.

Η Huawei εντάχθηκε σε κατάλογο εμπορικών περιορισμών των ΗΠΑ το 2019 για λόγους εθνικής ασφάλειας. Η Huawei με έδρα την πόλη Σενζέν ανέφερε σε δήλωσή της ότι δεν παρήγαγε κανένα τσιπ μέσω της TSMC μετά την εφαρμογή των αμερικανικών κανόνων το 2020. Δεν είναι σαφές πώς το τσιπ έφτασε στη Huawei.

Το 2019, η εταιρεία κυκλοφόρησε τη σειρά τσιπ Ascend 910. Εκείνη την εποχή, πριν από τους εξαγωγικούς ελέγχους, τα τσιπ παρήχθησαν από την TSMC, όπως δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters νωρίτερα φέτος.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν, η οποία έχει θεσπίσει τους δικούς της αυστηρούς κανόνες για να σταματήσει την παραγωγή προηγμένων τσιπ στην Κίνα, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα διασφαλίσει ότι οι ταϊβανέζικες εταιρείες τεχνολογίας θα ακολουθούν τους αμερικανικούς κανόνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Deutsche Bank: Αλλαγή σεναρίου – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Στο «σύμπαν» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η προτιμώμενη μέτρηση της πιθανότητας τιμολόγησης Τραμπ είναι το ασφάλιστρο κινδύνου στο δολάριο πέρα από τη διαφορά των επιτοκίων