Η Volvo Car AB μείωσε τις προσδοκίες της για τις λιανικές πωλήσεις φέτος λόγω της αυξανόμενης αδυναμίας στην αγορά αυτοκινήτου. Ο Σουηδός κατασκευαστής θα επικεντρωθεί στην προστασία των περιθωρίων κέρδους αντί της ώθησης των όγκων και ως εκ τούτου βλέπει τις πωλήσεις μονάδων να αυξάνονται έως και 8% φέτος, από προηγούμενη πρόβλεψη που ανέφερε έως και 15%.

«Η βιομηχανική ζήτηση συνεχίζει να εξασθενεί και επηρεάζει πλέον το premium τμήμα», ανέφερε η Volvo σε ανακοίνωσή της.

Νέο εργοστάσιο της Volvo στο Μεξικό – Πότε θα λειτουργήσει

Η σουηδική μάρκα που ανήκει στην κινεζική Geely έχει ήδη μειώσει τις προοπτικές κερδών της τον περασμένο μήνα, επικαλούμενη την αβέβαιη παγκόσμια οικονομία και τους αυξημένους δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα, όπου έχει κάποια παραγωγή. Η Volkswagen, η Stellantis, η Aston Martin, η Mercedes-Benz και η BMW έχουν μειώσει τις προσδοκίες τους για τα κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες.

Τον Σεπτέμβριο, η σουηδικής προέλευσης εταιρεία προστέθηκε επίσης σε ένα αυξανόμενο κατάλογο κατασκευαστών που αποσύρουν τις φιλοδοξίες τους για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εγκαταλείποντας τον στόχο να πωλούν μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ο κατασκευαστής των ηλεκτρικών σπορ οχημάτων EX90 και EX30 δήλωσε ότι ίσως χρειαστεί να διατηρήσει κάποια υβριδικά μοντέλα στο χαρτοφυλάκιό του εν μέσω της επιβραδυνόμενης αγοράς για τα αυτοκίνητα με μπαταρίες.

Τα λειτουργικά κέρδη της Volvo για το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες λόγω της ισχυρής ζήτησης για τα μοντέλα της με μπαταρία. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% την περίοδο αυτή, σε 172.849 αυτοκίνητα, με τα πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα να αντιπροσωπεύουν το 48% του συνόλου.

Η Volvo δήλωσε ότι ήταν πειθαρχημένη στην τιμολόγηση στην Κίνα, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι όγκοι πωλήσεων στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. «Η εσωτερική πρωτοβουλία της εταιρείας για την αποδοτικότητα του κόστους έχει ήδη οδηγήσει σε μείωση του μεταβλητού κόστους και παραμένει ένας κρίσιμος τομέας εστίασης και οι δράσεις στον τομέα αυτό θα επιταχυνθούν», δήλωσε η Volvo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Deutsche Bank: Αλλαγή σεναρίου – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Στο «σύμπαν» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η προτιμώμενη μέτρηση της πιθανότητας τιμολόγησης Τραμπ είναι το ασφάλιστρο κινδύνου στο δολάριο πέρα από τη διαφορά των επιτοκίων