Ακόμη και πριν από τρεις μήνες στα γραφεία της Balomenos Doors και το δίκτυό της, οι υπάλληλοι έκλειναν ραντεβού, προχωρούσαν σε επιβεβαιώσεις επισκευών και παραδόσεων προϊόντων και όλα έμοιαζαν να μπορούν να κυλήσουν ομαλά, παρά τον αιφνίδιο θάνατο του Βασίλη Μπαλωμένου, που επί χρόνια κρατούσε την επιχείρηση σε υψηλά επίπεδα.

Από τη δεκαετία του ’80 όταν ξεκίνησε την ομώνυμη εταιρεία, έκανε την απλησίαστη μέχρι τότε επιλογή για τους περισσότερους Έλληνες, βασική ανάγκη για κάθε ελληνικό νοικοκυριό, που ζητούσε να τοποθετήσει θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας σε εισόδους κατοικιών. Μέχρι πρόσφατα, οπότε και η εταιρεία είναι ουσιαστικά άφαντη.

ΣΕΒΑΘ: Στο σφυρί το πάλαι ποτέ ισχυρό εργοστάσιο της βιομηχανικής ντομάτας

Balomenos Doors: «Μαύρο» από τους πελάτες στα social media

Αρνητικές κριτικές στο Google και ποσταρίσματα στους επίσημους λογαριασμούς της Balomenos Doors στα social media, κατεβασμένο site και τηλέφωνα που δεν λειτουργούν σε καμία από τις τέσσερις εκθέσεις που διατηρούσε η εταιρεία, πιστοποιούν την κατάρρευση της Balomenos Doors.

Ανάμεσά τους, σχόλια όπως «περίμεναμε για τοποθέτηση και δεν ήρθε κανείς. Τα τηλέφωνα σε κανένα κατάστημα δεν λειτουργούν. Άφαντοι οι υπάλληλοι σε κεντρικά και λεωφόρο Βουλιαγμενης. Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουμε την προκαταβολή μας πίσω». «Είμαστε πελάτες πολλά χρόνια, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, πάντα τυπικοί και όλα σωστά, μου κάνει εντύπωση που συμβαίνει όλο αυτό. Χρειάζομαι κάτι και όντως δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα. Μόνο έμαθα ότι πέθανε το αφεντικό και συμβαίνει όλο αυτό. Τόση κακή διαχείριση ξαφνικά», γράφει μια εκ των πελατών της Balomenos Doors στο λογαριασμό στο Facebook.

Κάθε χρόνο, ένα βήμα πιο κοντά στην κατάρρευση

Η οποία ωστόσο δεν ήταν τόσο αιφνίδια τελικά, όπως υπάρχει η γενικότερη αίσθηση. Η εταιρεία που διατηρούσε κεντρικά γραφεία επί της Πειραιώς, στο Μοσχάτο, παρά τα φιλόδοξα σχέδιά της για συνεργασία με ιταλικούς κατασκευαστές και τη δημιουργία της πιο οικονομικής μάρκας Bravoport, βρέθηκε ήδη αποδυναμωμένη στη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης στα τέλη του 2019.

Ενδεικτικό είναι πως το 2016 βρέθηκε σε δικαστική διένεξη για βραχυπρόθεσμο δάνειο της Εθνικής Τράπεζας που οδήγησε σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών. Η εταιρεία είχε δώσει στην τράπεζα εγγύηση προσημειώνοντας τις κεντρικές της εγκαταστάσεις για 1,8 εκατ. ευρώ.

Το 2018 η εταιρεία απασχολούσε 42 εργαζόμενους, ο τζίρος ήταν 1,3 εκατ. ευρώ και οι ζημίες 2 εκατ. ευρώ,

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις στο ΓΕΜΗ, το 2018, απασχολούσε 42 εργαζόμενους, ο τζίρος ήταν 1,3 εκατ. ευρώ και οι ζημίες 2 εκατ. ευρώ, έναντι τζίρου 1,7 εκατ. ευρώ και ζημιών 1,97 εκατ. ευρώ το 2017.

Το 2019, ο τζίρος ήταν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, με ζημίες 518,4 χιλ. ευρώ, αλλά το 2020 υποχώρησε σε 902,2 χιλ. ευρώ με κέρδη 324,7 εκατ. ευρώ. Το 2021 ο τζίρος ανέκαμψε σε 955,5 χιλ. ευρώ, αλλά η εταιρεία πέρασε σε ζημίες 241,2 χιλ. ευρώ.

Για να εμφανιστούν τα στοιχεία για το οικονομικό έτος 2022 (είναι εξάλλου και τα τελευταία αναρτημένα στο ΓΕΜΗ), σύμφωνα μετα οποία ο καθαρός κύκλος εργασιών το 2022 ήταν 810.935,98 ενώ το 2021 ήταν 955.463,24 παρουσιάζοντας μια μείωση κατά 17,82% περίπου, «στοιχείο που δικαιολογείται τόσο στην οικονομική κατασταση της χώρας, όσο και στο ότι έχουν εμφανιστεί στην αγορά ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που διαθέτουν οικονομικότερα χαμηλής ποιότητας προϊόντα», επισημαίνεται στη σχετική Έκθεση Διαχείρισης, που φέρει την υπογραφή του Βασίλειου Μπαλωμένου, από τι 20 Ιουλίου του 2023.

Τα κέρδη μετά φόρων ήταν -1.234.813,93 ενώ το 2021 ήταν -2.523.236,26 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.288.422,33, όσο ήταν τα κέρδη προ φόρου του 2022, εν αντιθέσει με τα κέρδη προ φόρου του 2021 που ήταν -241.214,69.

Για το συγκεκριμένο διάστημα, απασχολούσε 36 εργαζόμενους από 70 πριν από λίγα χρόνια και διέθετε 4 εκθέσεις, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Μοσχάτο, στον Άγιο Δημήτριο, στα Καμίνια του Πειραιά και στο Χαλάνδρι.

Η Balomenos Doors και η προσωρινή διαταγή

Από τις 23 Αυγούστου, υπάρχει «επικαιροποιημένη προσωρινή διαταγή της Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, που διορίζει ως μονομελές διοικητικό όργανο και σύμβουλο-σιαχειριστή της εταιρείας συγκεκριμένο άτομο, προκειμένου να προβαίνει σε επείγουσες πτάξεις, διαχείρισης και εκπροσώπηςη μέχρι την ορισθείσα συζήτηση της ειδικής αίτησης και υπό το όρο συζήτησής της», όπως καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΜΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Telekom: Σε ύψος-ρεκόρ η αξία του brand
Διεθνή |

Η Apple παραμένει το πολυτιμότερο brand στον κόσμο - Πρώτο ευρωπαϊκό brand η Telekom

Η Telekom, στον όμιλο της οποίας μέλος είναι η COSMOTE, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και πολύτιμες μάρκες παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη «Brand Finance Global 500» - Στην πρώτη θέση παραμένει η Apple