Κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ άντλησε τελικά η ΔΕΗ με την έκδοση ομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών έκλεισε με τη ΔΕΗ να δέχεται τελικά προσφορές για 600 εκατ. ευρώ, αντί για 500 εκατ. ευρώ που είχε ζητήσει αρχικά.  Όπως αναφέρουν πηγές το επιτόκιο κλείδωσε στα 4,625% αντί για 4,75% που ήταν η εκκίνηση.

Νωρίτερα ο ΟΤ έγραφε:

Τρέχει… το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ με την προαναφερόμενη έκδοση άνοιξε από προχθές το βιβλίο των προσφορών με αρχικό επιτόκιο 4,75%.

ΔΕΗ: Βγαίνει στις αγορές με ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Το επιτόκιο για το ομόλογο της ΔΕΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτόκιο για το ομόλογο της ΔΕΗ κινείται πτωτικά.

Και παράγοντες της αγοράς, βλέπουν να υποχωρεί από το 4,75% και να κινείται προς την περιοχή του 4,5%.

Το βιβλίο κλείνει σύμφωνα με τις πληροφορίες, οπότε και θα γίνει γνωστή η κάλυψη της ζήτησης αλλά και το τελικό επιτόκιο.

Χρηματοδότηση των επενδύσεων της ΔΕΗ

Οι ομολογίες είναι συνολικής ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2031.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΔΕΗ για την έκδοση του ομολόγου, τα έσοδα από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση των υπό εξέλιξη έργων κεφαλαιακών δαπανών της και των θυγατρικών της και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της προσφοράς.

Οι διαχειριστές της έκδοσης του ομολόγου

Διαχειριστές της έκδοσης είναι οι: Citigroup Global Markets Europe AG, η Goldman Sachs Bank Europe SE και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, και η BNP PARIBAS, η Deutsche Bank η Nomura Financial Products Europe GmbH, η Société Générale, και οι Alpha Bank Α.Ε., Eurobank Α.Ε., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Optima Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Ambrosia Capital Μονοπρόσωπη Α.Ε., AXIA Ventures Group Limited, και Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ενεργούν από κοινού ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά.

Η εταιρεία σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών στο χρηματιστήριο Euronext του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο κατάλληλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις