Η ελληνική Metlen είναι, σύμφωνα με το Reuters, μεταξύ των διεκδικητών για το ενεργειακό hub της Ιταλικής Sorgenia και της εταιρείας ηλιακής ενέργειας EF Solare.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου οι προσφορές αναμένεται να κλείσουν τέλη Οκτωβρίου, μετά από αναβολή ενός μήνα που έλαβε τέλη Σεπτεμβρίου ο διαγωνισμός.

Metlen: Σύσταση buy από την AXIA – Τι προβλέπει για τα αποτελέσματα 3μήνου

Η Metlen

Εκτός από τη Metlen μεταξύ των διεκδικητών είναι και το γκρουπ επενδυτών Sixth Street. H αρχική διορία των προσφορών είχε αναβληθεί για ένα μήνα.

Ο πλειοδότης προβλέπεται να αποκτήσει το 27,6% της Sorgenia, η οποία ανήκει στην ισπανική Asterion, προκειμένου να καταστεί με 40% μέτοχος στο venture, η αξία του οποίου εκτιμάται κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η EF Solare και η Sorgenia ελέγχονται και οι δύο από το ιταλικό ταμείο υποδομών F2i.

Η Sorgenia εστιάζει στην αιολική ενέργεια και την ενέργεια από βιομάζα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 400 Mw. Σχεδιάζει να προσθέσει περίπου 200 MW σε ηλιακή ισχύ έως το 2027.

Η EF Solare διαθέτει 309 ηλιακά πάρκα στην Ιταλία και 10 στην Ισπανία, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1071 MW.

Η Fitch Ratings για Metlen

Tη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση εκδότη (IDR) της Metlen Energy & Metal (πρώην Mytilineos) στο «BB+» επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch. Το Outlook παραμένει σταθερό.

Σύμφωνα με τον οίκο, η επιβεβαίωση αντανακλά την αναμενόμενη συνεχή αύξηση του EBITDA, παρά το δύσκολο περιβάλλον τιμών για τα μέταλλα και την ενέργεια, και τη μέτρια καθαρή μόχλευση EBITDA στον ορίζοντα της αξιολόγησης. Μάλιστα, θεωρεί την κορύφωση της μόχλευσης το 2025 ως διαχειρίσιμη.

Η Fitch, αναμένει ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) θα είναι υπό πίεση κατά την περίοδο 2024-2025 λόγω της εκτέλεσης μεγάλων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οικοδόμησης και μεταβίβασης (BOT) και της αύξησης της ιδιόκτητης δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά θα γίνουν θετικές από το 2026. Η επέκταση του ομίλου στην λιγότερο κυκλική επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιστωτικά θετική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις