Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία εκατοντάδων φοιτητών πραγματοποιήθηκαν και το 2024 οι Ημέρες Καριέρας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Η εκδήλωση, που έχει γίνει πλέον θεσμός, πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και είδε τη συμμετοχή 114 εταιρειών, αριθμός αυξημένος από τον περσινό κατά δεκάδες εταιρείες.

Μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλειος Βασδέκης, δήλωσε πως «το Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ έχει μεγάλη παράδοση στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, λειτουργεί εδώ και 32 χρόνια και ήμασταν ίσως οι πρώτοι που το κάναμε αυτό». «Οι στόχοι μας όπως είναι η εξωστρέφεια και η επαφή με την αγορά εργασίας εξυπηρετούνται πλήρως με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Παγκόσμια αναγνώριση για διακεκριμένους επιστήμονες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναφερόμενος στη σημερινή εκδήλωση σημείωσε ότι μέρος πήραν τουλάχιστον 114 εταιρείες και περισσότεροι από 800 φοιτητές εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Έκανε λόγο για μια επιτυχημένη εκδήλωση που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τις εταιρείες και μετά ακολουθούν συνεντεύξεις.

ΟΠΑ

Συνεχίζοντας, σημείωσε πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πέρυσι ο αριθμός των εταιρειών ανήλθε στις 70-80 και χρειάστηκε και δεύτερη εκδήλωση λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, κάτι που δεν απέκλεισε να συμβεί και φέτος. «Αυτό δείχνει και το ενδιαφέρον των φοιτητών αλλά και το ενδιαφέρον της αγοράς».

Ο Δημήτρης Βαρσάμος, φοιτητής και μέλος της ομάδας εθελοντών για τη σημερινή εκδήλωση, βλέπει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ανέφερε πως υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται και πηγαίνει σε περισσότερα από ένα stands μιλώντας με αρκετές εταιρείες.

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για την εκδήλωση του ΟΠΑ

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο υπουργός Παιδείας, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος είναι και απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ. Έκανε λόγο για μια υποδειγματική εκδήλωση και τόνισε πως είναι πολύ σπουδαίο να βλέπει κανείς τη διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «παλιότερα συζητούσαμε αν θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση μεταξύ αγοράς εργασίας και των Πανεπιστημίων» και τώρα «είναι πολύ ωραίο να βλέπει κανείς το αυτονόητο να γίνεται πραγματικότητα». ΟΠΑ

Ο υπουργός εξήρε το έργο του Γραφείου Διασύνδεσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, σημειώνοντας πως με βάση έρευνες που έχει πραγματοποιήσει, 8 στους 10 φοιτητές του βρίσκουν δουλειά μέσα σε δύο χρόνια από την αποφοίτησή τους και πως το 50% των φοιτητών που πραγματοποιεί πρακτικές ασκήσεις λαμβάνει προσφορά για εργασία στην εταιρεία όπου κάνει την πρακτική.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ακόμη πώς είναι ακόμη πολύ σημαντικό, πριν φτάσουμε στο σημείο διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά του πώς σχεδιάζεις ένα τέτοιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα δίνει τις απαραίτητες δεξιότητες στους μαθητές, εντάσσοντας όχι μόνο κατηγορίες όπως η αλγοριθμική σκέψη, αλλά και ιδιότητες και δεξιότητες όπως ο εθελοντισμός και το ομαδικό πνεύμα, που θα τα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Πιερρακάκης ξεναγήθηκε στους χώρους της εκδήλωσης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με φοιτητές όσο και με εκπροσώπους των εταιρειών.

Μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στην εκδήλωση συγκαταλέγονται οι: Alter Ego Media, ΟΠΑΠ, EY Ελλάδος, PWC, Grant Thornton, Motor Oil, Hellenic Energy, Intracom, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: ΟΠΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
PODCAST Economics & Business TALKS – Γιώργος Μπάλτας: Marketing και επιχειρείν | Τα Social επηρεάζουν τις τιμές στην αγορά
Economics & Business Talks |

Γιώργος Μπάλτας: Πώς το διαδίκτυο και τα social media επηρεάζουν τις τιμές στην αγορά

Ο Γιώργος Μπάλτας είναι καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάκτωρ της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Warwick της Αγγλίας. 

Γιώργος Δουκίδης: Tεχνητή νοημοσύνη και επιχειρείν
Economics & Business Talks |

Γιώργος Δουκίδης: Tεχνητή νοημοσύνη και επιχειρείν

Ο Γιώργος Δουκίδης είναι καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συζητάμε πώς μία επιχείρηση στην Ελλάδα πρέπει ή δεν πρέπει -και γιατί -να προσαρμοστεί στην υψηλή τεχνολογία.