Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας την πτώση των αμερικανικών τίτλων, την ώρα που τα στοιχεία από τη Νότια Κορέα προβλημάτισαν για τις προοπτικές της περιοχής.

Ο δείκτης αναφοράς της Νότιας Κορέας Kospi σημείωσε πτώση 0,69%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε κατά 1,35%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κατάφερε να αντιστρέψει τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, κλείνοντας στο +0,1% και στις 38.143,29 μονάδες, αλλά ο Topix έχασε 0,05% και έκλεισε στις 2.635,57 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διολίσθησε κατά 0,12% στις 8.206,3 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,63%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 0,93%.

Η Νότια Κορέα απέφυγε οριακά την τεχνική ύφεση με το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου να αυξάνεται κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση, μετά από συρρίκνωση 0,2% το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, κινήθηκε κάτω από τις εκτιμήσεις του Reuters για ανάπτυξη 0,5%. Σε ετήσια βάση, η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε κατά 1,5%, επίσης πιο αργά από την αύξηση 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Επίσης, η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην Ιαπωνία μειώθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση που δημοσίευσε η S&P Global. Η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 49,3 μονάδες τον Οκτώβριο, σημειώνοντας πτώση σε σύγκριση με το τελικό ποσοστό του Σεπτεμβρίου που διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες, υποδηλώνοντας την αποδυνάμωση του κλάδου των υπηρεσιών της χώρας.

Ο PMI μεταποίησης ήταν στο 49,0 τον Οκτώβριο, υποχωρώντας από τα επίπεδα του 49,7 τον Σεπτέμβριο. Το ποσοστό αυτού του μήνα έδειξε ότι οι συνθήκες λειτουργίας της μεταποίησης στην Ιαπωνία μειώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με προηγούμενες αναγνώσεις.

Εν τω μεταξύ, ο σύνθετος PMI, ο οποίος συνδυάζει δείκτες υπηρεσιών και μεταποίησης υποχώρησε στο 49,4 από 52,0 τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές