Αποκλιμακώνεται η απόδοση των δεκαετών αμερικανικών ομολόγων, υποχωρώντας από τα υψηλά σχεδόν τριών μηνών που σημειώθηκαν την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν την τροχιά της μείωσης των επιτοκίων.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε περίπου 2 μονάδες βάσης στο 4,22% και του διετούς σχεδόν 3 μονάδες βάσης στο 4,059%.

Wall Street: Αντίδραση με βοήθειες από την Tesla

Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς είχε σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου την Τετάρτη, ξεπερνώντας το 4,25%.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Ο Gregory Faranello της AmeriVet Securities εκτιμά ότι η πρόσφατη άνοδος μπορεί να φαίνεται αντιφατική, αλλά ότι «όπως είδαμε προς τα τέλη του 2023, αυτές οι αγορές ξεπερνούν τον εαυτό τους και στη συνέχεια ανατιμώνται. Ήταν σαν ρολόι».

«Σε αντίθεση με τους πιο πρόσφατους κύκλους χαλάρωσης, η Fed συνεχίζει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της και όχι να τον μεγαλώνει. Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει με τον καιρό, αλλά είναι αντίθετο με αυτό που είχαμε το 2008/2020, ακόμη και το 2019», συνέχισε ο Faranello.

Τα αρχικά στοιχεία για τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη διαμορφώθηκαν στις 227.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Οκτωβρίου, χαμηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 245.000.

Οι επενδυτές εστιάζουν στα σχόλια της Beth Hammack, προέδρου της Fed του Κλήβελαντ, που έχει δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς για μια ένδειξη σχετικά με τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων, καθώς οι traders ανησυχούν ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να επιλέξει πιο αργό ρυθμό αποκλιμάκωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές