Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας για ακόμη μία ημέρα να βάλει ένα στοπ στο τριήμερο πτωτικό σερί, έχοντας στηρίξεις από τις Metlen και ΔΕΗ, οι οποίες δίνουν νέες διαστάσεις με τις επιχειρηματικές τους κινήσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,08% στις 1.408,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.408,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,05% στις 1.179,70 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Λαμβάνουν εταιρική ώθηση

Διαφοροποιήσεις στο ταμπλό

Τα αποτελέσματα 9μήνου της Metlen, αλλά και το ενδιαφέρον για το ομόλογο της ΔΕΗ έχουν βελτιώσει ελαφρώς το κλίμα στην αγορά, η οποία όμως δείχνει να μην μπορεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος του πτωτικού τριημέρου που προηγήθηκε. Έτσι, το επικίνδυνο “φλερτ” του Γενικού Δείκτη με την κρίσιμη στήριξη των 1.400 μονάδων συνεχίζεται, με το σενάριο της καθοδικής διάσπασης να επιτείνει την αβεβαιότητα των επενδυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πιστοποιημένος τεχνικός αναλυτής, Πέτρος Στεριώτης, υπενθυμίζει τη συντηρητικότερη σχολή σκέψης που εξηγεί ότι το μεγάλο ράλι που “τριπλασίασε” την τιμή του ΓΔ την τελευταία πενταετία απαιτεί επιπλέον χρόνο και νεοεισερχόμενα κεφάλαια για να “χωνευτεί”. Την ίδια ώρα οι μεγάλες για τα ελληνικά δεδομένα εταιρικές πράξεις που “αποστράγγισαν” ρευστότητα από τους συμμετέχοντες “ζορίζουν” την χαμηλής εμπορευσιμότητας λεωφόρο Αθηνών και φέρνουν στο επίκεντρο του trading μία στερούμενη φαντασίας και προοπτικής “ανακύκλωση” τίτλων.

Κατά τον κ. Στεριώτη, τα γραφήματα τιμών “μιλούν”, με τις ενδείξεις κόπωσης ή ακόμη και (ας μας επιτραπεί η χρηματιστηριακή αργκό) “χωσίματος χαρτιών” να μην περνούν απαρατήρητες. Τη στιγμή λοιπόν που κάποιοι επενδυτές “βλέπουν” μια νέα “επίσκεψη” της συνολικής Αγοράς και του τραπεζικού Δείκτη στα φετινά υψηλά τους, υπάρχουν άλλοι οι οποίοι θεωρούν λογική μία σημαίνουσα διόρθωση, δίχως να είναι ξεκάθαρο το εάν αυτή θα αποτελέσει ξεκάθαρη αγοραστική ευκαιρία εν μέσω του ακάθεκτου δομικού ανοδικού market ή εάν η ισχύς της θα είναι τέτοια που θα βάλει την μακροπρόθεσμη τάση σε “περιπέτειες”.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy σημειώνει κέρδη 1,28%, με τις Metlen, Autohellas, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Eurobank, Τιτάν, ΟΤΕ και Βιοχάλκο να κινούνται ήπια ανοδικά.

Στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημειώνουν οι Πειραιώς, Εθνική, ΔΑΑ, Motor Oil, Jumbo και Alpha Bank, με τις ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και Λάμδα να μην έχουν ακόμη μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών