Επιστροφή στην πτωτική πορεία και πάλι για το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βλέπει σήμερα την Πειραιώς να παίρνει τη σκυτάλη των πωλητών και να οδηγεί την αγορά προς την τέταρτη συνεχόμενη αρνητική της συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,19% στις 1.404,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,4 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.393,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,28% στις 1.165,17 μονάδες.

Ζητείται αγοραστής…

Ο γενικός δείκτης έκλεισε αυτήν την ώρα ένα μικρό χάσμα που είχε από τις 14 Αυγούστου στις 1.404 και συνεχίζει να διολισθαίνει χωρίς ανάσα. Πλέον, τεχνικά, σύμφωνα με την Fast Finance, οι 1.416 μονάδες έχουν γίνει κοντινή αντίσταση στην παρούσα που μόνο κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει εκ νέου μία κίνηση στην ζώνη των 1.430 μονάδων. Οι 1.397 μονάδων είναι επόμενη στήριξη του, με την αγορά να χρειάζεται αν μη τι άλλο ένα δυνατό γύρισμα με όγκο αν θέλει να αποτρέψει την συνέχιση της κατάστασης που έχει βρεθεί.

Στο ευρύτερο πλαίσιο όμως, πολλοί θεσμικοί διαχειριστές έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν το κλείσιμο των βιβλίων λίγο πριν το τέλος του έτους και να “κλειδώσουν” τα έως τώρα κέρδη μιας ακόμη ιδιαίτερα “γενναιόδωρης” χρονιάς στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Στον αντίποδα, η αναμονή ενός ακόμη Santa Claus Rally δεν στερείται βάσης ενόσω η τάση σε σηματωρούς δείκτες και σε “πολυαγαπημένες” μετοχές τεχνολογικών κολοσσών στις ΗΠΑ είναι συνολικά ανοδική.

Όλα θα κριθούν όμως από το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, το οποίο αν και δείχνει ένα μικρό προβάδισμα του Donald Trump, όλες οι εκτιμήσεις βρίσκονται εντός του περιθωρίου του στατιστικού λάθους. Εάν επιβεβαιωθεί όμως, οι εκτιμήσεις για την επίπτωση αυτού του αποτελέσματος στην ευρωπαϊκή οικονομία μόνο θετικές δεν είναι, επηρεάζοντας αυτόματα και την μικρή και αδύναμη ελληνική.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς χάνει 2,51%, με τις ΕΛΧΑ και Εθνική να είναι στο -1,44% και -1,23% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, Eurobank, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Autohellas, Βιοχάλκο, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και ΔΑΑ.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Cenergy, Τιτάν, Coca Cola, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Metlen, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών