Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Boeing ψήφισαν υπέρ της απόρριψης της προσφοράς σύμβασης και της συνέχισης της απεργίας που διαρκεί περισσότερο από πέντε εβδομάδες, σε ένα πλήγμα στις ελπίδες των επενδυτών και της διοίκησης για επίλυση της οξείας διαμάχης μεταξύ των δύο μερών.

Το 64% των ψηφοφόρων τάχθηκε κατά της συμφωνίας, η οποία προσέφερε αύξηση των μισθών κατά 35% σε διάστημα τεσσάρων ετών, όπως αναφέρει το Reuters. Η ψήφος του συνδικάτου να πιέσει την Boeing για καλύτερους όρους αντανακλά την πολυετή δυσαρέσκεια των εργαζομένων που αισθάνθηκαν ότι εξαπατήθηκαν από την εταιρεία στις συνομιλίες πριν από μια δεκαετία και βαθαίνει την οικονομική κρίση.

«Απώλεια στήριξης» για τη Boeing – Ζημιές 6 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο

Οι ηγέτες των συνδικάτων δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να επαναλάβουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις με την Boeing για την πρώτη νέα σύμβαση από το 2014, όταν η εταιρεία χρησιμοποίησε την απειλή της μεταφοράς της παραγωγής της νέας έκδοσης του 777 εκτός της περιοχής για να προωθήσει μια συμφωνία που τερμάτισε τις παραδοσιακές συντάξεις.

«Μετά από 10 χρόνια θυσιών, έχουμε ακόμη έδαφος να καλύψουμε και ελπίζουμε να το κάνουμε αυτό με την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφεραν οι ηγέτες της Διεθνούς Ένωσης Μηχανικών και Εργαζομένων Αεροδιαστημικής σε δήλωσή τους μετά την καταμέτρηση των ψήφων.

Περισσότεροι από 30.000 μηχανουργοί ξεκίνησαν στα εργοστάσια της Boeing στη Δυτική Ακτή στις 13 Σεπτεμβρίου, σταματώντας την παραγωγή των προγραμμάτων ευρείας ατράκτου 737 MAX και 767 και 777 με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Η απόρριψη ήταν η δεύτερη σε επίσημη ψηφοφορία. Η προηγούμενη προσφορά απορρίφθηκε από το 95% των εργαζομένων που ψήφισαν τον περασμένο μήνα, οδηγώντας στην απεργία.

Πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από εργαζόμενους έξω από τα εκλογικά τμήματα είχαν θέσει υπό αμφισβήτηση τη συμφωνία.

«Είμαστε έτοιμοι να απεργήσουμε ξανά μέχρι να έχουμε μια καλύτερη συμφωνία», δήλωσε η 25χρονη Ιρίνα Μπριόνες μετά την ψηφοφορία. «Πήραν ένα σωρό αριθμούς και τους μετακίνησαν για να τους κάνουν να φαίνονται ότι μας δίνουν περισσότερα από ό,τι έδιναν», δήλωσε ο 42χρονος Τζος Χάτζεκ, ο οποίος εργάζεται έξι χρόνια στην Boeing στη συναρμολόγηση πτερύγων.

Η Boeing δήλωσε κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας κλήσης για τα κέρδη της την Τετάρτη ότι αναμένει να «κάψει» μετρητά το 2025, ακόμη και όταν ο Όρτμπεργκ προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει γρήγορη λύση για την προβληματική αεροναυπηγική εταιρεία. Πολλοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι θυμωμένοι για την τελευταία συμφωνία που υπογράφηκε πριν από μια δεκαετία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Deutsche Bank: Αλλαγή σεναρίου – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Στο «σύμπαν» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η προτιμώμενη μέτρηση της πιθανότητας τιμολόγησης Τραμπ είναι το ασφάλιστρο κινδύνου στο δολάριο πέρα από τη διαφορά των επιτοκίων