
Η εταιρεία Hermes, που κατασκευάζει τσάντες Birkin, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 11,3% στις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου, συνεχίζοντας να κινείται σε αντίθετους ανέμους από τους ανταγωνιστές της που πλήττονται σκληρά από την ύφεση στην Κίνα, καθώς οι πολυτελείς τσάντες της προσελκύουν πλούσιους αγοραστές.
Η γαλλική εταιρεία πολυτελείας είχε έσοδα 3,7 δισ. ευρώ για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 11,3% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Το ποσοστό ήταν σύμφωνο με την εκτίμηση συναίνεσης των αναλυτών για αύξηση 11% που επικαλείται η Jefferies.
Δεν… πίνουν οι Κινέζοι – Έρχονται κι άλλες αλλαγές στην LVMH
«Σε ένα πιο αβέβαιο οικονομικό και γεωπολιτικό πλαίσιο, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους για τις ισχυρές επιδόσεις του τρίτου τριμήνου και τους πελάτες μας για την αφοσίωσή τους», δήλωσε ο Άξελ Ντουμάς, εκτελεστικός πρόεδρος της Hermes.
«Χάρη στη μοναδικότητα του μοντέλου της, η Hermes συνεχίζει τις προσλήψεις και τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις της», ανέφερε σε δήλωσή του.
Κόντρα στο κύμα η Hermes
Η επιβράδυνση σε ολόκληρο τον κλάδο έχει επηρεάσει τις ετικέτες σε όλο το φάσμα της πολυτέλειας, με την LVMH, τη μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών προϊόντων, να μην πιάνει τις προσδοκίες την περασμένη εβδομάδα.
Τα διάσημα κλασικά σχέδια της Hermes και η αυστηρή διαχείριση της παραγωγής και των αποθεμάτων έχουν συμβάλει στην ενίσχυση της αύρας αποκλειστικότητας της εταιρείας και την έχουν καταστήσει μία από τις πιο συνεπείς επιδόσεις στον κλάδο.
Τσάντες όπως η πολυπόθητη Birkin αξίας 10.000 δολαρίων και άνω είναι προσιτές μόνο για τους πλουσιότερους αγοραστές – οι οποίοι είναι συνήθως οι πιο απρόσβλητοι στις ασταθείς οικονομικές συνθήκες.
Αλλά δείχνοντας τα όρια της ανθεκτικότητάς της, τα στελέχη της νωρίτερα φέτος δήλωσαν ότι η Hermes βλέπει ελαφρώς λιγότερη κίνηση από φιλόδοξους πελάτες, επηρεάζοντας άλλα προϊόντα υψηλότερου όγκου, όπως αξεσουάρ μόδας.
Η μετοχή της Hermes έχει αυξηθεί σχεδόν 9% από την αρχή του έτους, ξεπερνώντας τους αντιπάλους, με την LVMH να υποχωρεί σχεδόν 15%, την Moncler να υποχωρεί 3,3% και την Kering, η οποία εργάζεται για την ανάκαμψη της Gucci, να υποχωρεί 40%.
Οι πωλήσεις της Hermes στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Αμερική ξεπέρασαν όλες τις εκτιμήσεις στο τρίμηνο, ενώ η περιοχή που περιλαμβάνει την Κίνα αυξήθηκε κατά 1%, κάτω από τις προσδοκίες για ανάπτυξη 2,3%. Όλα τα τμήματα αυξήθηκαν εκτός από τη μονάδα ρολογιών, η οποία σημείωσε πτώση 18%, διπλάσια των εκτιμήσεων.


Latest News

Mega deal στις μετακινήσεις - Η Lyft μπαίνει στην Ευρώπη μέσω Free Now
Η αμερικανική πλατφόρμα θα εξαγοράσει την Free Now από τη BMW και τη Mercedes-Benz Mobility έναντι 175 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά

Η στιγμή της Μελόνι - Θα μπορέσει να «καλοπιάσει» τον Τραμπ για λογαριασμό της ΕΕ;
Η επίσκεψη της Μελόνι την Πέμπτη μπορεί να αποτελέσει ένα μήνυμα ότι Ευρωπαίοι έχουν ακόμα την πρόθεση να συναλλάσσονται με τον Τραμπ.

Μειωμένος στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο στην ευρωζώνη - Στο 3,1% στην Ελλάδα
Οι υπηρεσίες αποτελούν η μεγαλύτερη συνιστώσα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 45,7% της τελικής νομισματικής καταναλωτικής δαπάνης

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011
![ΔΝΤ: Ηχηρό καμπανάκι για γήρανση πληθυσμού – Πλήγμα σε ανάπτυξη και συντάξεις [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_demographic22-600x352.png)
Καμπανάκι ΔΝΤ για τη γήρανση του πληθυσμού - «Πλήγμα» σε ανάπτυξη και... συντάξεις
Το ΔΝΤ προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη και αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία

Η ΕΕ απλοποιεί τη διαδικασία για την εφαρμογή του νόμου περί αποψίλωσης των δασών
Τα μέτρα θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση κατά 30% στο διοικητικό κόστος, ανέφερε η Κομισιόν

Σοκ και δέος: Με δασμούς 245% απειλεί ο Τραμπ την Κίνα και φουντώνει τον εμπορικό πόλεμο
Η Κίνα αντιμετωπίζει τώρα δασμούς έως και 245% στις εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα των αντίποινων ενεργειών της, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Τι υπόσχονται βιομηχανίες στον Τραμπ για να αποφύγουν το χάος των δασμών
Θα χρειαστούν χρόνια για να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους την ίδια ώρα που η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ παραμένει ασαφής

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια