Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεων οχημάτων κατά 20% έως 30% το επόμενο έτος, καθησυχάζοντας τους επενδυτές ότι η εταιρεία βελτιώνει τη βασική της δραστηριότητα, δηλαδή την κερδοφόρα πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και μειώνοντας τις ανησυχίες σχετικά με το πότε θα μπορούσε να παράξει το ρομποταξί, όπως σημειώνει το Reuters.

Η πρόβλεψη αυτή, που βασίζεται σε έναν στόχο για «ελαφρά αύξηση» των παραδόσεων φέτος, ώθησε τις μετοχές της εταιρείας σε άνοδο 12% στις μετα-χρηματιστηριακές συναλλαγές της Τετάρτης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Tesla να προσθέσει περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Άλμα 6% στην μετοχή της Tesla λόγω θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων

Η πτώση του κόστους κατασκευής των οχημάτων έδωσε άνεση στους επενδυτές που είδαν τον Μασκ να εστιάζει στην ενίσχυση του κορυφαίου στη βιομηχανία περιθωρίου κέρδους της Tesla, ακόμη και όταν μιλούσε για ένα μέλλον στο οποίο κυριαρχούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

«Καμία εταιρεία EV δεν είναι καν κερδοφόρα», δήλωσε ο Μασκ στους αναλυτές σε τηλεδιάσκεψη. «Και εξ όσων γνωρίζω, δεν υπήρχε κανένα τμήμα EV οποιασδήποτε εταιρείας, οποιασδήποτε υπάρχουσας εταιρείας αυτοκινήτων που να είναι κερδοφόρο. Έτσι, είναι αξιοσημείωτο ότι η Tesla είναι κερδοφόρα παρά το πολύ δύσκολο περιβάλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Ο Ίλον Μασκ δήλωσε ότι η Tesla θα διαθέσει οχήματα χωρίς οδηγό που θα προσφέρουν διαδρομές επί πληρωμή το επόμενο έτος, αφού η εταιρεία λάβει ρυθμιστική έγκριση στην Καλιφόρνια και το Τέξας. Είπε ότι η υιοθέτηση – και οι πωλήσεις – του λογισμικού αυτόματου πιλότου της εταιρείας, γνωστού ως Full Self-Driving, αυξήθηκαν σημαντικά μετά την εκδήλωση για τα ρομποταξί. Η Tesla προσέφερε και πάλι αυτό το μήνα το FSD δωρεάν για ένα μήνα στους υφιστάμενους πελάτες της, για δεύτερη φορά φέτος.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της νωρίτερα ότι παρέμεινε επικεντρωμένη στην επέκταση της γκάμας των οχημάτων της, στη μείωση του κόστους και στην πραγματοποίηση κρίσιμων επενδύσεων σε έργα τεχνητής νοημοσύνης και στην παραγωγική ικανότητα, παρά την αβέβαιη ζήτηση και τους ανταγωνιστές που αποσύρουν τις επενδύσεις σε EV.

«Οι προετοιμασίες παραμένουν σε εξέλιξη για την προσφορά νέων οχημάτων – συμπεριλαμβανομένων πιο προσιτών μοντέλων – τα οποία θα αρχίσουμε να λανσάρουμε το πρώτο εξάμηνο του 2025», ανέφερε. Μετά την περικοπή των τιμών πέρυσι, η Tesla άρχισε να προσφέρει προσοδοφόρες επιλογές χρηματοδότησης αυτή την άνοιξη για να ενισχύσει τη ζήτηση.

Η Tesla έχει ήδη παραδώσει 1,29 εκατομμύρια οχήματα τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους. Πρέπει να παραδώσει άλλα 514.925 οχήματα για να ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή