Η Nvidia έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με ρεκόρ κεφαλαιοποίησης, στα 3,39 δισ. δολάρια και αρκετοί ειδικοί αναλυτές δηλώνουν ότι υπάρχει αυξανόμενη εμπιστοσύνη πως ο γίγαντας των ημιαγωγών θα είναι η πρώτη εταιρεία Big Tech που θα φτάσει την αποτίμηση των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η άνοδος αυτή μεταφέρεται και στους προμηθευτές της, με την SK Hynix από τη Νότια Κορέα, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ μνήμης στον κόσμο να ανακοινώνει ρεκόρ τριμηνιαίων κερδών, τα οποία ενισχύθηκαν από την ισχυρή ζήτηση για τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης (HBM) που χρησιμοποιείται στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη.

Γιατί η Nvidia θα είναι η πρώτη Βig Tech που θα σπάσει το φράγμα των 4 τρισ. δολ.

Η SK Hynix είχε έσοδα 17,57 τρισ. γουον (12,7 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι 18,11 τρισεκατομμυρίων won σε εκτιμήσεις της LSEG και λειτουργικά κέρδη: 7,03 τρισ. γουόν (5,08 δισ. δολάρια) έναντι εκτιμήσεων 6,8 τρισ. γουόν.

Τα λειτουργικά κέρδη κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο, ανακάμπτοντας από ζημίες 1,8 τρισεκατομμυρίων γουόν κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα τριμηνιαία έσοδα αυξήθηκαν κατά 94% περίπου σε ετήσια βάση από 9,1 τρισεκατομμύρια γουόν. Nvidia

Ο νοτιοκορεατικός γίγαντας τσιπ είναι βασικός προμηθευτής της Nvidia και έχει επωφεληθεί από την έκρηξη των διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης. Η SK Hynix ανέφερε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της την Πέμπτη ότι η ζήτηση για μνήμη τεχνητής νοημοσύνης, ιδίως από πελάτες κέντρων δεδομένων, συνέχισε να είναι ισχυρή το τρίτο τρίμηνο.

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται και οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζουν να επενδύουν για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η SK Hynix προέβλεψε επίσης ότι η ζήτηση από τις αγορές καταναλωτικών προϊόντων για υπολογιστές και κινητά θα βρίσκεται σε σταθερή πορεία ανάπτυξης το επόμενο έτος, εν μέσω της εμφάνισης συσκευών βελτιστοποιημένων με τεχνητή νοημοσύνη.

Το 2023, η αγορά τσιπ μνήμης γνώρισε σοβαρή ύφεση λόγω της υπερπροσφοράς, της αδύναμης ζήτησης στην τελική αγορά και των γεωπολιτικών εντάσεων, σύμφωνα με τη Fitch Ratings.

Η εταιρεία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι έχει ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της τελευταίας έκδοσης των τσιπ HBM και στοχεύει στην παράδοση μέχρι το τέλος του έτους. Η μετοχή της SK Hynix σημείωσαν αρχικά πτώση 0,4% όταν άνοιξαν οι αγορές στη Νότια Κορέα την Πέμπτη, προτού ανακάμψουν και διαπραγματευτούν με άνοδο 1,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Deutsche Bank: Αλλαγή σεναρίου – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Στο «σύμπαν» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η προτιμώμενη μέτρηση της πιθανότητας τιμολόγησης Τραμπ είναι το ασφάλιστρο κινδύνου στο δολάριο πέρα από τη διαφορά των επιτοκίων