Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν τις γενικές εκλογές στην Ιαπωνία το Σαββατοκύριακο, αλλά και να αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Τόκιο.

Ανέβασε τη Wall Street το +22% της Tesla, αδύναμος ο Dow Jones

Η Ιαπωνία δημοσίευσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου για την πρωτεύουσα του Τόκιο, τα τελευταία βασικά οικονομικά στοιχεία της πριν από τις εκλογές.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Οι επιμέρους δείκτες

Ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,60% μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και έκλεισε στις 37.913,92 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,65% στις 2.618,32 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε κέρδη 0,61%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ενισχύθηκε κατά 0,71%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε οριακά, κλείνοντας στις 2.583,27 μονάδες, αλλά ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,98% στις 727,41 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας, σημείωσε ενδοσυνεδριακά σημαντικά κέρδη αλλά στο τέλος τα έχασε κλείνοντας 0,06% υψηλότερα στις 8.211,3 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο συνολικός πληθωρισμός του Τόκιο μειώθηκε στο 1,8% τον Οκτώβριο από 2,2% τον προηγούμενο μήνα, με τον δομικό πληθωρισμό — ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων — επίσης να διαμορφώνεται στο 1,8%, από 2%.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δομικός πληθωρισμός στο Τόκιο θα επιβραδυνθεί στο 1,7% τον Οκτώβριο. Ο πληθωρισμός του Τόκιο θεωρείται ευρέως ως κύριος δείκτης των τάσεων σε εθνικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η διήμερη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική θα ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου.

Τέλος, η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε το επιτόκιο των μεσοπρόθεσμων δανείων προς τις τράπεζες αμετάβλητο στο 2%.

Επίσης, εξέδωσε μονοετή μεσοπρόθεσμα δανειακά δάνεια (MLF) αξίας 700 δισ. γιουάν (98,36 δισ. δολάρια) σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με επιτόκιο 2%, για να «διατηρηθεί επαρκής ποσότητα ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές