Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να ενισχύσει την κίνηση ανάκαμψης από την πτώση των πρώτων ημερών της εβδομάδας, με στηρίξεις από τα σημερινά εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,37% στις 42.529 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,57% στις 5.843 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,84% στις 18.570 μονάδες.

Παρόλα αυτά, οι κύριοι δείκτες οδεύουν στο να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με απώλειες, διακόπτοντας το σερί έξι ανοδικών εβδομάδων. Ο Dow σημειώνει πτώση άνω του 2%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq χάνουν 0,9% και 0,4%, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, στενά παρακολουθείται και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία βρίσκεται στο 4,2% περίπου, μετά την υπέρβαση του 4,25% την Τετάρτη. Το 2ετές ομόλογο έχει απόδοση 4,064%.

Σε επίπεδο τίτλων, κέρδη άνω του 4% καταγράφει η L3Harris, αφού η αμυντική εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου. Επίσης, η εταιρεία και η Palantir Technologies ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε στρατηγική συνεργασία για να προωθήσουν την ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας και να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της L3Harris.

Από την άλλη, πτώση 5,5% σημειώνει η Dexcom, παρά το ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες και στις δύο γραμμές των αποτελεσμάτων γ’ 3μηνου. Ωστόσο, η εταιρεία επανέλαβε την πρόβλεψή της για πωλήσεις από περίπου 4 έως 4,05 δισ. δολάρια για ολόκληρο το έτος, προβληματίζοντας την αγορά.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες παραγγελίες για βιομηχανικά διαρκή αγαθά παρουσίασαν πτώση 0,8% σε μηνιαία βάση, φτάνοντας τα 284,8 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο. Η πτώση προήλθε κυρίως εν μέσω μείωσης του εξοπλισμού μεταφορών, ο οποίος μειώθηκε κατά 3,1% ή 3,1 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street