Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η πτωτική πορεία του χρηματιστηρίου Αθηνών αυτήν την ώρα, με τον γενικό δείκτη να απομακρύνεται πλέον από τη ζώνη των 1.397 – 1.400 μονάδων, χωρίς να μπορεί να υψώσει άμυνες στις μεγάλες εντολές πώλησης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,04% στις 1.388,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 62 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,1 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.346,73 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,90% στις 1.141,68 μονάδες.

Δοκιμάζει τις 1.400 μονάδες του ΧΑ η Εθνική – Το τελευταίο «οχυρό»

Χάνονται οι στηρίξεις

Είναι πλέον εμφανές ότι η αγορά βρίσκεται στη δύσκολη στιγμή της διαχείρισης των εκροών κεφαλαίων, την οποία οι λιγοστοί και επιφυλακτικοί αγοραστές δεν μπορούν να απορροφήσουν. Με το μότο άλλωστε κατά νου ότι «δεν βάζεις χέρι κάτω από μαχαίρι που πέφτει», η αγορά επαφίεται πλέον στην τόλμη των «μεγάλων» εάν αποφασίσουν να σταματήσουν την πτωτική διάσπαση του εύρους που λίμναζε το τελευταίο διάστημα.

Η αγορά άλλωστε αργά ή γρήγορα θα αποτύπωνε στο ταμπλό την κόπωση και το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργήσει η πολύμηνη συσσώρευσης. Τα γραφήματα τιμών “μίλησαν”, με τις ενδείξεις κόπωσης ή ακόμη και τις πιέσεις των τραπεζών τις τελευταίες ημέρες να μην περνούν απαρατήρητες.

Βέβαια, δεδομένου ότι από την αρχή του έτους ο γενικός δείκτης κρατά ένα +8%, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν λογική μία σημαίνουσα διόρθωση, δίχως να είναι ξεκάθαρο το εάν αυτή θα αποτελέσει ξεκάθαρη αγοραστική ευκαιρία εν μέσω του ακάθεκτου δομικού ανοδικού market ή εάν η ισχύς της θα είναι τέτοια που θα βάλει την μακροπρόθεσμη τάση σε “περιπέτειες”.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy χάνει 3,38%, με τις Eurobank, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 2%. Άνω του -1% κινούνται οι Metlen, Εθνική, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Alpha Bank, ΔΕΗ, Autohellas, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και Motor Oil.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΑΑ και Λάμδα, ενώ ο Σαράντης δεν έχει μεταβολή. Η Coca Cola κερδίζει μόλις 0,06% και ο Ελλάκτωρ ενισχύεται κατά 0,11%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών