Η Colgate-Palmolive αναθεωρεί προς τα επάνω τις ετήσιες προβλέψεις της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της, λόγω της σταθερή ζήτησης για τα προϊόντα υψηλής τιμής.

Οπως αναφέρει το Reuters, oι καταναλωτές έχουν δώσει προτεραιότητα στις δαπάνες για τα καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης έναντι πιο ακριβών εν μέσω της αύξησης του κόστους ζωής. Η τάση αυτη  τροφοδοτεί τις πωλήσεις των εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων όπως η Colgate-Palmolive.

Johnson & Johnson: Επένδυση 2 δισ.δολαρίων σε νέα βιομηχανική μονάδα

Η εταιρεία είδε αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα στοματικής υγιεινής και φροντίδας της, παρά τις πολλαπλές αυξήσεις των τιμών.

Οι διαδοχικές αυξήσεις τιμών, που εφαρμόστηκαν για να αντιμετωπιστεί η αύξηση του κόστους πρώτων υλών και συσκευασίας, βοήθησαν την Colgate-Palmolive να διευρύνει τα περιθώρια κέρδους κατά 260 μονάδες βάσης στο 61,1% το τρίτο τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας ήρθαν σε αντίθεση με εκείνα της ομότιμης Kimberly-Clark , η οποία μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις πωλήσεών της την Τρίτη, καθώς οι καταναλωτές αντάλλαξαν τα ακριβότερα προϊόντα προσωπικής φροντίδας της με φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις.

«Αναμένουμε συνεχείς ισχυρές διαφημιστικές επενδύσεις κατά το υπόλοιπο του έτους, καθώς εστιάζουμε στην οικοδόμηση της υγείας της μάρκας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Colgate-Palmolive, Noel Wallace.

Η εταιρεία αναμένει για το 2024 αύξηση των καθαρών πωλήσεων μεταξύ 3% και 5%, σε σύγκριση με την προηγούμενη άποψή της για 2% έως 5%.  Προβλέπει ετήσια προσαρμοσμένη αύξηση των κερδών κατά 10% έως 11%, από τις προηγούμενες προσδοκίες της για 8% έως 11%.

Το τρίτο τρίμηνο, οι καθαρές πωλήσεις της Colgate-Palmolive έφτασαν τα 5,03 δισ. δολάρια.

Οι τιμές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 3,1% το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι οργανικοί όγκοι αυξήθηκαν κατά 3,7%. Η Colgate-Palmolive ανακοίνωσε τριμηνιαία προσαρμοσμένα κέρδη 91 σεντς ανά μετοχή πάνω απο τα 0,89 που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Deutsche Bank: Αλλαγή σεναρίου – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Στο «σύμπαν» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η προτιμώμενη μέτρηση της πιθανότητας τιμολόγησης Τραμπ είναι το ασφάλιστρο κινδύνου στο δολάριο πέρα από τη διαφορά των επιτοκίων