Οι αμερικανικές αλυσίδες fast food ξεκίνησαν να αποσύρουν τα φρέσκα κρεμμύδια από το μενού τους, αφού αποτελεί μια πιθανή πηγή της επιδημίας E. coli σε εστιατόρια της McDonald’s, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου ενώ 49 άλλοι αρρώστησαν.

Η Restaurant Brands International, μητρική του ανταγωνιστή της McDonald’s, Burger King και η Yum Brands δήλωσαν ότι αφαιρούν τα φρέσκα κρεμμύδια από τα μενού τους. Περίπου το 5% των τοποθεσιών της Burger King έχουν αφαιρέσει τα κρεμμύδια από το μενού, ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Burger King.

Μπορεί ένα μπέργκερ να ρίξει τις μετοχές; – Τι συνέβη με τα McDonald’s

Η McDonald’s δήλωσε την Πέμπτη ότι η Taylor Farms ήταν ο προμηθευτής των κρεμμυδιών σε φέτες που έχουν αφαιρεθεί. Η εταιρεία έχει ανακαλέσει αρκετές παρτίδες κίτρινων κρεμμυδιών που παράγονται σε εγκατάσταση στο Κολοράντο, σύμφωνα με σημείωμα ανάκλησης την Τετάρτη από την US Foods, έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές των ΗΠΑ για επιχειρήσεις εστίασης.

Περίπου το 5% των καταστημάτων της Burger King προμηθεύεται επίσης από την Taylor Farms, αλλά εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Burger King δεν έχει κάποια ενημέρωση για περιστατικό από δικό της κατάστημα. Η εταιρεία Yum, η οποία διαχειρίζεται τις αλυσίδες KFC, Pizza Hut και Taco Bell, δήλωσε ότι αφαιρεί τα κρεμμύδια «από περίσσεια προσοχής».

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ επιβεβαίωσε επίσης την Πέμπτη ότι η Taylor Farms ήταν ο προμηθευτής για τις πληγείσες τοποθεσίες McDonald’s και ότι η εταιρεία ξεκίνησε εθελοντική ανάκληση.

«Τα κίτρινα κρεμμύδια πωλήθηκαν σε πρόσθετους πελάτες υπηρεσιών εστίασης. Οι πελάτες που έλαβαν τα ανακληθέντα κρεμμύδια έχουν ενημερωθεί άμεσα για την ανάκληση», δήλωσε εκπρόσωπος του FDA στο Reuters. Οι διανομείς τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των US Foods και Sysco Corp, έχουν ενημερώσει τους πελάτες για την ανάκληση.

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή υγείας πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς εταίρους και τις εμπλεκόμενες εταιρείες για να διερευνήσει εάν τα κρεμμύδια είναι η πηγή αυτής της επιδημίας. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δήλωσε αργά την Τετάρτη ότι τα φρέσκα κρεμμύδια ήταν η πιθανή πηγή της επιδημίας.

Παλαιότερες επιδημίες είχαν επηρεάσει αρνητικά αλυσίδες fast food

Παλαιότερες επιδημίες E. coli έχουν επηρεάσει τις πωλήσεις μεγάλων εστιατορίων γρήγορου φαγητού. Οι ρυθμιστικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν αν τα μοσχαρίσια μπιφτέκια των McDonald’s θα μπορούσαν να επηρεαστούν, αλλά το E. coli σκοτώνεται στο βόειο κρέας όταν μαγειρεύεται σωστά, ενώ το Quarter Pounder των McDonald’s σερβίρεται με ωμά, ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Η McDonald’s απέσυρε το Quarter Pounder από το ένα πέμπτο περίπου των εστιατορίων της στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων στο Κολοράντο, το Κάνσας, τη Γιούτα και το Γουαϊόμινγκ, καθώς και σε τμήματα του Αϊντάχο, της Αϊόβα, του Μιζούρι, της Μοντάνα, της Νεμπράσκα, της Νεβάδα, του Νέου Μεξικού και της Οκλαχόμα.

«Μας είπαν από την εταιρεία να μην χρησιμοποιούμε κρεμμύδια στο άμεσο μέλλον», δήλωσε την Τετάρτη η Μαρία Γκονζάλες, η υπεύθυνη βάρδιας μέσα σε ένα Burger King στο Λόνγκμοντ του Κολοράντο.

Η McDonald’s κινήθηκε γρήγορα για να προσπαθήσει να περιορίσει τη ζημιά, ενώ παράλληλα προσπάθησε να καθησυχάσει τους πελάτες για τις προσπάθειές της. Προηγούμενα κρούσματα το 2015 στην Chipotle Mexican Grill και το 1993 στην Jack in the Box προκάλεσαν απότομη πτώση των πωλήσεων σε αυτές τις εταιρείες για αρκετά τρίμηνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Deutsche Bank: Αλλαγή σεναρίου – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Στο «σύμπαν» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η προτιμώμενη μέτρηση της πιθανότητας τιμολόγησης Τραμπ είναι το ασφάλιστρο κινδύνου στο δολάριο πέρα από τη διαφορά των επιτοκίων