Η Intel θα επενδύσει περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων τσιπ στο Οχάιο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, σε ένα τελευταίο βήμα για να αναπτύξει την εργολαβική της παραγωγή και να ανταγωνιστεί καλύτερα την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC).

Οι μετοχές της προβληματικής εταιρείας τσιπ αυξήθηκαν σχεδόν 2% στις πρώτες συναλλαγές. Η μετοχή έχει υποχωρήσει περισσότερο από 55% φέτος.

Qualcomm: Πρόταση εξαγοράς στην Intel – Τι θα σήμαινε για τον τεχνολογικό κλάδο

Η επιχείρηση χυτηρίου της Intel είναι κεντρική στη στρατηγική ανάκαμψης του CEO Pat Gelsinger, καθώς ο άλλοτε βασιλιάς της κατασκευής τσιπ προσπαθεί να ανακτήσει το τεχνολογικό πλεονέκτημα που έχασε από την TSMC (2330.TW), ανοίγει νέα καρτέλα, τη μεγαλύτερη εργολαβική κατασκευάστρια τσιπ στον κόσμο.

Η μεγάλη επένδυση έρχεται περισσότερο από ένα μήνα αφότου η Intel υπέγραψε συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Amazon για την κατασκευή προσαρμοσμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης για τη μονάδα υπηρεσιών cloud του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η συμφωνία θεωρήθηκε ως μια σημαντική σφραγίδα έγκρισης για τη ζημιογόνο επιχείρηση χυτηρίου της Intel.

Η εταιρεία με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας δήλωσε την Παρασκευή ότι η αρχική φάση του έργου αναμένεται να δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας στην Intel.

Η κατασκευάστρια τσιπ είχε μια ταραχώδη χρονιά, καθώς ανέστειλε το μέρισμα, μείωσε το εργατικό δυναμικό της και είδε την ξαφνική παραίτηση ενός υψηλού προφίλ μέλους του διοικητικού συμβουλίου, ενώ η πτώση της τιμής της μετοχής της απείλησε τη θέση της στον δείκτη Dow Jones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Deutsche Bank: Αλλαγή σεναρίου – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Στο «σύμπαν» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η προτιμώμενη μέτρηση της πιθανότητας τιμολόγησης Τραμπ είναι το ασφάλιστρο κινδύνου στο δολάριο πέρα από τη διαφορά των επιτοκίων