Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi ανακοίνωσε ισχυρότερη αύξηση των κερδών από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές στο τρίτο τρίμηνο, ενισχυμένη από την ταχύτερη από την αναμενόμενη έναρξη της περιόδου εμβολιασμού.

Τα τριμηνιαία επιχειρηματικά λειτουργικά κέρδη, εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, αυξήθηκαν κατά 14,4% στα 4,6 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 4 δισ. ευρώ σε δημοσκόπηση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εταιρείας.

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την πώληση του 50% της Opella , θυγατρικής της Sanofi

Οι πωλήσεις των εμβολίων αυξήθηκαν κατά 25,5% προσαρμοσμένες σε συναλλαγματικές ισοτιμίες στα 3,8 δισ. ευρώ το τρίμηνο, ξεπερνώντας τη συναίνεση των αναλυτών για 3,2 δισ. ευρώ.

Η Sanofi πλησιάζει στην πώληση ενός μεριδίου 50% της μονάδας καταναλωτικών προϊόντων της, συνολικής αξίας 16 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τις κλινικές δοκιμές για φάρμακα επόμενης γενιάς. Τα σχέδια δαπανών του διευθύνοντος συμβούλου Πολ Χόντσον αντιμετωπίστηκαν αρχικά με μια μαζική πτώση του χρηματιστηρίου πριν από ένα χρόνο, αλλά οι μετοχές έχουν ανακάμψει.

Η εταιρεία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς εμβολίων παγκοσμίως βάσει πωλήσεων, δήλωσε ότι τα τριμηνιαία κέρδη της ενισχύθηκαν από τις προηγούμενες συνταγογραφήσεις για τα εμβόλια γρίπης και για το Beyfortus, μια νέα θεραπεία για την προστασία των νεογέννητων από έναν κοινό αναπνευστικό ιό.

Χωρίς αυτές τις πρώιμες αποστολές, η εταιρεία θα εξακολουθούσε να έχει σημειώσει ένα «πολύ ελκυστικό» τριμηνιαίο επίπεδο ανάπτυξης κοντά στο 11%, δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών Φρανουά-Χαβιέ Ροζέρ σε μια κλήση προς τα μέσα ενημέρωσης.

Τα τριμηνιαία έσοδα από την πιο επιτυχημένη αντιφλεγμονώδη ένεση Dupixent αυξήθηκαν κατά 23,8% προσαρμοσμένα σε συναλλαγματικές διαφορές στα 3,48 δισ. ευρώ, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες. Ωστόσο, αναμένεται μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης, επειδή πρόσφατα εγκρίθηκε η χρήση του για τη θεραπεία μιας κοινής πνευμονικής νόσου.

Η Sanofi νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της επιχείρησης καταναλωτικής υγείας Opella στην αμερικανική Clayton Dubilier & Rice, στο πλαίσιο της τάσης του κλάδου για εκποίηση μονάδων μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία ανέφερε τότε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του 2024 στην κύρια δραστηριότητά της χωρίς την Opella θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, προσαρμοσμένο για τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, με ισχυρή ανάκαμψη να παρατηρείται το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Deutsche Bank: Αλλαγή σεναρίου – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Στο «σύμπαν» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η προτιμώμενη μέτρηση της πιθανότητας τιμολόγησης Τραμπ είναι το ασφάλιστρο κινδύνου στο δολάριο πέρα από τη διαφορά των επιτοκίων