
Μπορεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος να δηλώνει -σε κάθε ευκαιρία- ότι είναι υπουργός Ανάπτυξης, όχι ακρίβειας, τονίζοντας –επίσης σε κάθε ευκαιρία- πως οι επενδύσεις θα φέρουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και αύξηση εισοδημάτων, ωστόσο 7 στους 10 πολίτες (ποσοστό 68%) εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο του Mega την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.
Θεοδωρικάκος: «Δεν θα καταργηθεί το πλαφόν κέρδους που έχει μπει στα σούπερ μάρκετ»
Και απ’ αυτή τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το Νο 1 πρόβλημα της χώρας, όπως απάντησε το 38% των ερωτηθέντων, με την οικονομία να είναι στη δεύτερη θέση με 24%.
Η έρευνα της ΔΙΜΕΑ σε 35 εταιρείες
Υπό αυτές τις συνθήκες, τα αποτελέσματα της τεράστιας –εν εξελίξει- έρευνας από τη ΔΙΜΕΑ, η οποία αφορά 26 μεγάλες εταιρείες τροφίμων και μη τροφίμων, καθώς και 9 αλυσίδες σούπερ μάρκετ (σ.σ. τις μεγαλύτερες με βάση τον τζίρο), έχουν καίρια σημασία.
Η έρευνα που έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο και εν τω μεταξύ έχει «εμπλουτιστεί», αφού στη λίστα προστέθηκαν και οι μεγάλοι εισαγωγείς κρεάτων και χονδρέμποροι, έχει καταληκτική ημερομηνία στις 10 Νοεμβρίου.
Στόχος των εκτεταμένων αυτών ελέγχων που αφορούν πάνω από 2.500 κωδικούς προϊόντων είναι να καταγραφούν ενδεχόμενες αδικαιολόγητες αυξήσεις στα εν λόγω είδη.
Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι «ακουμπούν» στην εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021, που όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης θα μείνει σε ισχύ και το 2025.
Ποιες εταιρείες έχουν μπει στο… μάτι της ΔΙΜΕΑ
Στους ελεγχόμενους, όπως προαναφέρθηκε, περιλαμβάνονται οι 9 μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ήτοι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl Hellas, Μετρό ΑΕΒΕ, Μασούτης ΑΕ, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, Πέντε ΑΕ (Γαλαξίας), Bazaar και Discount Markt.
Σε ό,τι αφορά τους προμηθευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μπει στο… μάτι της ΔΙΜΕΑ πολυεθνικές εταιρείες απορρυπαντικών, καθαριστικών και προϊόντων οικιακής χρήσης, όπως η S.C. Johnson, η Colgate Palmolive, η Procter & Gamble, η Henkel, η Ελαΐς Unilever και η Johnson & Johnson.
Από τα τρόφιμα περιλαμβάνονται στη λίστα των ελέγχων όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις γαλακτοκομικών, ήτοι η Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος), η Δέλτα, η ΦΑΓΕ, η Κρι Κρι, η FrieslandCampina Hellas, η Εβροφάρμα, καθώς και οι Upfield Hellas και Μινέρβα.
Επίσης ελέγχονται οι Jacobs Douwe Egberts, Γιώτης και Κορέ Α.Ε., καθώς και οι κρεατέμπορες Φλωρίδης, Βουδούρης – Κώνστας Α.Ε., Πολύβιος Καπέτης Α.Ε., Δεναξάς Β. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε., ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΚΟΣΣΥΒΑ Α.Ε., ΚΙΑΧΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Α.Ε., VESTA FOODS και Μποζιονέλος Α.Ε.Ε.


Latest News

Μαθητές της Λέρου δημιουργούν τα έξυπνα γυαλιά - H νικήτρια ομάδα του Generation Next της Vodafone
Η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone παρουσίασε το project της στο ευρωπαϊκό κοινό

Schneider Electric: Ο Γ. Δριτσάνος και ο Ν. Ζήσιμος αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα
Σε κεντροανατολική Ευρώπη και Ελλάδα-Κύπρο-Μάλτα τοποθετούνται τα δύο στελέχη της Schneider Electric

Η Helleniq Energy βραβεύτηκε ως «Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης»
Βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για να προσφέρουμε τη βοήθεια μας στις αρχές και τους συμπολίτες μας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης

Συμφωνία Καφούνη – Παπαστεργίου για τη χαρτογράφηση της ψηφιακής εικόνας των ΜμΕ
Τι συζητήθηκε και συναποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον πρόεδρο και αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ

Με ώθηση Γουάτσα η IPO της Metlen στο Λονδίνο - Το deal που αυξάνει τη συμμετοχή του
Ενισχύεται περαιτέρω η συμμετοχή της Fairfax στη METLEN - Τι ετοιμάζει στο Λονδίνο

Η «άγνωστη» αγορά του facility management των 2 δισ. μαγνήτης επενδύσεων
Η ελίτ του επιχειρείν επενδύει στην αγορά διαχείρισης κτιρίων (facility management) – Οι βλέψεις Λάτση, Καραμούζη, Εξάρχου, Μυτιληναίου

Ανοίγει νέο κεφάλαιο η Fais Group – Το καμπανάκι στο ΧΑ και ο τζίρος των 250 εκατ.
Η δημόσια προσφορά της Fais Group συγκέντρωσε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, οδηγώντας σε υπερκάλυψη μιάμισης φοράς (1,42 φορές)

Ο... διαιτητής αποφασίζει για την αντιδικία Notos Com με American Eagle
H Notos Com διεκδικεί 8 εκατ. από την American Eagle - Με διψήφια αύξηση έκλεισε το 2023, ακόμη και χωρίς το αμερικανικό brand

Έξι ελληνικοί όμιλοι θωρακίζουν την Ευρώπη – Τα μεγάλα projects για ενέργεια και βιομηχανία
Τα μεγάλα έργα σε ενέργεια και βιομηχανία από Metlen, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, HELLENiQ ENERGY και Motor Oil που θωρακίζουν την Ευρώπη

Με μοντέλο ΔΕΗ ο σχεδιασμός του νέου ΟΣΕ
Εκτός ΔΕΚΟ για fast track διαδικασίες σε προσλήψεις και αναθέσεις έργων, με πρώτο την αποκατάσταση του δικτύου για τα τρένα που καταστράφηκε από τον «Daniel»