Ομιλία στο NYU Stern Business School της Νέας Υόρκης με τίτλο «Ελλάδα: Από την κρίση στην οικονομική αξιοπιστία» πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας.
Δήμας: Η κύρωση της Σύμβασης αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ιαπωνίας
Στην ομιλία του ανέλυσε την θετική πορεία και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στους στόχους, τις προκλήσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των αποδοχών και τη μείωση της φοροδιαφυγής.
Ρεκόρ στις επενδύσεις και στη μείωση του δημοσίου χρέους για την Ελλάδα και ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τις διεθνείς αγορές
Ο κ. Δήμας παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, από τα χρόνια της κρίσης και των capital controls, μέχρι την περίοδο της οικονομικής προόδου, των ρεκόρ στις επενδύσεις και στη μείωση του δημοσίου χρέους, και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τις διεθνείς αγορές.
Δήμας: Ταχύτερη μείωση του δημόσιου χρέους
Παρέθεσε επίσης επίσημα στοιχεία με προβλέψεις για την περαιτέρω και ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους, με την ταυτόχρονη αύξηση των μισθών, της απασχόλησης, του ΑΕΠ και των επενδύσεων. Σημείωσε μάλιστα πως: «η Ελλάδα του 2024 είναι σε όλα τα επίπεδα μια καλύτερη χώρα από εκείνη του 2019. Είναι φιλικότερη στις επενδύσεις, πιο ψηφιακή, με περισσότερες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, λιγότερη ανεργία και χαμηλότερους φόρους».
Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στη θέση και τον ρόλο της Ελλάδας σε μια τεταμένη περίοδο για την ανθρωπότητα και τόνισε πως «οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο όλων των εποχών».
Αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς και των Ομογενών με την πατρίδα μας, τονίζοντας πως για την παρούσα κυβέρνηση αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα και πράξαμε το αυτονόητο με την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου.
Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Νέα Υόρκη ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με ακαδημαϊκούς, επιστημονικούς και επιχειρηματικούς/επενδυτικούς φορείς των ΗΠΑ, αλλά και με Έλληνες ομογενείς και έδωσε συνεντεύξεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελληνικής ομογένειας.
Latest News
Οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2025
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει πρόσθετους δείκτες για τη δημιουργία και συσσώρευση των κυκλικών συστημικών κινδύνων
Φως στο τούνελ για δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Οι λύσεις που προτείνονται
Τράπεζες και κυβέρνηση βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση - Πώς «παγιδεύτηκαν» χιλιάδες οικογένειες που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο
Στην «κούρσα» για τα σπάνια ορυκτά μπαίνει η Ελλάδα – Μετά το γάλλιο ο διαγωνισμός για το αντιμόνιο
Οι ελληνικές σπάνιες γαίες και οι κρίσιμες πρώτες ύλες προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
ΣτΕ: Ποιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χτίσουν και ποιοι όχι
15 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις οριοθετήσεις των οικισμών, τις βασικές κατευθύνσεις του ΣτΕ για την πολεοδόμησή τους, αλλά και το τι θα ισχύει για τους νεότερους οικισμούς
Από δράπανα μέχρι τόρνους – Στο σφυρί 110 παλιά μηχανήματα των ΕΑΣ
Το Υπερταμείο για τις ανάγκες ανάπτυξης του κυβερνητικού πάρκου στον Υμηττό βγάζει σε ηλεκτρονική δημοπρασία αποχαρακτηρισμένο εξοπλισμό των ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ)
Γιατί η Ελλάδα δεν βγαίνει για περισσότερα κεφάλαια στις αγορές
Πριν λίγες ημέρες, ο ΟΔΔΗΧ «σήκωσε» ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. ευρώ, ήτοι το 50% του ποσού που θέλει για το 2025
Η Ελλάδα ψάχνει και για αντιμόνιο - Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός
Το αντιμόνιο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Κρίσιμων Ορυκτών Πρώτων Υλών της Ε.Ε. - Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού
Στο «χρονοντούλαπο» 392 υποθηκοφυλακεία - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές [γραφήματα]
Η Ελλάδα περνάει σε μια νέα εποχή με λιγότερο χαρτί και περισσότερη ταχύτητα
Εγκρίθηκε από το Ecofin η Αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο 64% η απορρόφηση
Τι περιλαμβάνει η αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου
Στα 8 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα το 2024
Πώς διαμορφώθηκαν οι καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση το 20024, σύμφωνα με την ΤτΕ