Καθώς traders και μικροεπενδυτές συσπειρώνονται γύρω από το ενδεχόμενο η τιμή του bitcoin να εκτιναχθεί σε τουλάχιστον 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, η αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης που συνδέεται με το κρυπτονόμισμα αποδίδει χαμηλή πιθανότητα υλοποίησης ενός τέτοιου σεναρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία από την πλατφόρμα Deribit η πιθανότητα το BTC να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είναι 9,58%.

Υπόγειος πόλεμος Λαγκάρντ -Τράμπ για την «τιμή» του Bitcoin

Το ποσοστό κοντά στο 10% μπορεί να φαίνεται αινιγματικό για τους «ταύρους», δεδομένου ότι η αγορά έχει ξεπεράσει τους φόβους για την υπερπροσφορά του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου και φέρεται να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, κυρίως λόγω της ανανεωμένης προδιάθεσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για μείωση των επιτοκίων.

Τούτου λεχθέντος, φαίνεται να συνάδει με τη σταθερή μεταβλητότητα του bitcoin, υποδηλώνοντας ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά δεν αναμένουν άγριες κινήσεις βραχυπρόθεσμα.

Ο δείκτης τεκμαρτής μεταβλητότητας bitcoin της Deribit, ο οποίος δείχνει την αναμενόμενη αναταραχή των τιμών σε διάστημα 30 ημερών σε ετήσια βάση, παραμένει κλειδωμένος μεταξύ του εύρους τριών μηνών από 50% έως 60%, πολύ κάτω από το υψηλό του 2024 του 85% που σημειώθηκε τον Μάρτιο.

Αρκετοί traders δήλωσαν πρόσφατα στο CoinDesk ότι οι τιμές θα μπορούσαν να ανέλθουν σε περίπου 80.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.

Η αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης υποδηλώνει την πιθανότητα μεταβολής της τιμής κατά 22% προς οποιαδήποτε κατεύθυνση μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, πράγμα που σημαίνει περιθώριο για ράλι πάνω από τα 80.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Οι πιθανότητες της αγοράς δικαιωμάτων προαίρεσης μπορούν να αλλάξουν γρήγορα ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες για μια κίνηση στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούσαν να βελτιωθούν εάν η τεκμαρτή μεταβλητότητα εκτοξευθεί και οι τιμές σημειώσουν νέα υψηλά.

Οι επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου θα μπορούσαν να έχουν εκτεταμένες ρυθμιστικές επιπτώσεις στον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και θα μπορούσαν να εισάγουν μεταβλητότητα στην αγορά, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει ταχθεί υπέρ των κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto