Η κινεζική Alibaba ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να καταβάλει 433,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει ομαδική αγωγή στις ΗΠΑ, την οποία κατέθεσαν επενδυτές που έκαναν λόγο για μονοπωλιακές πρακτικές από τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Alibaba αρνήθηκε την ύπαρξη αδικημάτων, λέγοντας ότι προχώρησε στον διακανονισμό για να αποφύγει το κόστος και την αναστάτωση που θα προκαλούσαν περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες. Ο προτεινόμενος διακανονισμός κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και απαιτεί την έγκριση του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ, Τζορτζ Ντάνιελς.

Έρχεται η πιστωτική κάρτα της… Shein – Για ποιους θα είναι διαθέσιμη

Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε το 2020, ισχυριζόταν ότι η Alibaba ανέφερε πως δεν παραβίασε τους νόμους περί αντιμονοπωλίων ή αθέμιτου ανταγωνισμού, παρά το γεγονός ότι απαιτούσε από τους εμπόρους να επιλέξουν μόνο μία πλατφόρμα διανομής.

Ο διακανονισμός καλύπτει τους επενδυτές που κατείχαν μετοχές της Alibaba από τις 13 Νοεμβρίου 2019 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020 και επιλύει τους ισχυρισμούς ότι υπέστησαν απώλειες όταν η αγορά αναγνώρισε τις παραπλανητικές δηλώσεις της Alibaba και η τιμή της μετοχής έπεσε.

Οι δικηγόροι των εναγόντων στα δικαστικά έγγραφα χαρακτήρισαν την προτεινόμενη συμφωνία «εξαιρετικό αποτέλεσμα», λέγοντας ότι υπερβαίνει κατά πολύ τη μέση ανάκτηση σε ομαδικές αγωγές για κινητές αξίες όπου οι απώλειες των επενδυτών ξεπερνούν τα 10 δισ. δολάρια.

Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης που θα μπορούσαν δυνητικά να διεκδικήσουν οι επενδυτές της Alibaba αν συνέχιζαν τη δικαστική διαδικασία ήταν 11,63 δισεκατομμύρια δολάρια, έγραψαν οι δικηγόροι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή