Η La Jolla στην Καλιφόρνια έχει γίνει πόλος έλξης για υπερπλούσιους συνταξιούχους, μεγιστάνες του κλάδου υγείας και επενδυτές τεχνολογίας που έλκονται από το εύκρατο κλίμα, τα χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, τα ποιοτικά σχολεία και την πολιτιστική αύρα. Μέρος της αίγλης είναι η έπαυλη Sand Castle.

Η μέση τιμή κατοικίας στην περιοχή, στην οποία βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στην πανεπιστημιούπολη του Σαν Ντιέγκο, έφτασε τα 2,3 εκατομμύρια δολάρια – μια αύξηση 22% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τον Redfin.

Υπερπολυτελείς κατοικίες: Η αγορά στις ΗΠΑ πάει για νέο ρεκόρ

Πάντως, τον μέσο όρο ανεβάζει κατά πολύ το The Sand Castle, μια έπαυλη στον γκρεμό με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό που έχει καταχωρηθεί για 108 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, περισσότερο από το διπλάσιο του τρέχοντος ρεκόρ για πώληση σπιτιού στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο.

Το αχανές κτήμα ανήκει στον δισεκατομμυριούχο τεχνολογίας Ντάργουιν Ντίσον και δημιουργήθηκε συνδυάζοντας δύο παρακείμενα οικόπεδα που αγόρασε ο Ντίσον το 2009. Εμπνευσμένος από τα πολυτελή σπίτια της Γαλλικής Ριβιέρα και του Παλμ Μπιτς, ανέλαβε μια πλήρη ανακαίνιση που ολοκληρώθηκε το 2015. Το σπίτι πήρε το παρατσούκλι The Sand Castle (Κάστρο από Άμμο) για το μπεζ εξωτερικό του και το σχέδιο που μοιάζει με φρούριο.

«Είναι καιρός να προχωρήσουμε», είπε ο Ντίσον, του οποίου η περιουσία προέρχεται από την πώληση μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στη Xerox Holdings για 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2010.

La Jolla

Το Sand Castle αποπνέει παραμυθένια πολυτέλεια

Το σπίτι βρίσκεται στην κορυφή ενός κυματοθραύστη που χτίστηκε πριν οι κανονισμοί της Καλιφόρνια απαγορεύσουν τις αντιδιαβρωτικές οχυρώσεις, καθιστώντας αδύνατη την κατασκευή κάτι παρόμοιου αυτές τις μέρες, όπως τόνισε στο Bloomberg ο Μπρετ Ντίκινσον, μεσίτης της Compass που μοιράζεται την καταχώριση με τον συνεργάτη του Ρος Κλαρκ.

Ωστόσο, η La Jolla παραμένει…κελεπούρι σε σύγκριση με άλλους παράκτιους θύλακες της Νότιας Καλιφόρνια, όπως το Malibu και το Montecito.

«Η La Jolla είναι το στολίδι του Σαν Ντιέγκο. Έχει τις ομορφότερες παραλίες, τα πιο ακριβά σπίτια», είπε ο Ντίκινσον.

Το Sand Castle έχει 10 υπνοδωμάτια, 14 πλήρη μπάνια και τρία WC, με προσαρμοσμένες λεπτομέρειες όπως γαλλικά τζάκια εισαγωγής, κρυστάλλινους πολυελαίους και ένα εσωτερικό μπαρ από μαόνι.

Το κτήμα περιλαμβάνει επίσης έναν ξενώνα με τρία υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Εξωτερικά, η πισίνα είναι επενδυμένη με μπλε μάρμαρα Θάσου και συνοδεύεται από ανδρικές και γυναικείες καμπάνες. Μια τεχνητή παραλία δημιουργήθηκε από άμμο που εισάγεται από την ίδια πηγή που τροφοδοτεί τις «αμμοπαγίδες» στο Augusta National Golf Club.

Το τρέχον ρεκόρ πωλήσεων στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο είναι 44,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, που δόθηκε πέρυσι για παραθαλάσσιο σπίτι στην κοντινή παραλιακή πόλη Del Mar.

Ο Ντίσον, του οποίου η κύρια κατοικία είναι το Ντάλας, έχει επίσης εξοχικές κατοικίες στο Τέξας και το Μεξικό, καθώς και το Apogee, ένα γιοτ όπου περνά χρόνο στη Μεσόγειο και την Καραϊβική.

«Το αγαπημένο μου μέρος είναι το κυρίως μπαλκόνι, όπου μπορώ να χαλαρώσω, να κοιτάξω πάνω από τον ωκεανό και επίσης να έχω θέα σε μεγάλο μέρος της υπόλοιπης ιδιοκτησίας», είπε στο Bloomberg για το Sand Castle.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Deutsche Bank: Αλλαγή σεναρίου – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη
Διεθνή |

Αλλαγή σεναρίου από την Deutsche Bank – Μια νίκη Τραμπ θα φέρει επιθετικές μειώσεις επιτοκίου στην Ευρώπη

Στο «σύμπαν» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η προτιμώμενη μέτρηση της πιθανότητας τιμολόγησης Τραμπ είναι το ασφάλιστρο κινδύνου στο δολάριο πέρα από τη διαφορά των επιτοκίων