Κινέζοι χάκερς που συμμετείχαν σε μια ευρύτερη επιχείρηση κατασκοπείας στόχευσαν κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος συνεργάτης του, Τζέι Ντι Βανς, και άτομα που συνδέονται με την προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις των Δημοκρατικών, δήλωσαν την Παρασκευή άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Δεν ήταν ακόμη άμεσα σαφές σε ποια δεδομένα, μπορεί να είχαν πρόσβαση. Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν την έρευνα, σύμφωνα με τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι δεν είχαν εξουσιοδότηση να συζητήσουν δημοσίως την εν εξελίξει έρευνα και μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Associated Press.

Μια ανακοίνωση του FBI δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα οποιουδήποτε από τους πιθανούς στόχους, αλλά ανέφερε ότι διερευνά «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εμπορικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές από παράγοντες που συνδέονται με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας».

«Υπηρεσίες σε όλη την κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάζονται για τον επιθετικό περιορισμό αυτής της απειλής και συντονίζονται με τους εταίρους μας για την ενίσχυση της άμυνας στον κυβερνοχώρο σε όλο τον τομέα των εμπορικών επικοινωνιών», ανακοίνωσε το FBI.

Αμερικανικές εκλογές 2024: Γιατί μπορεί να μην μάθουμε το νέο πρόεδρο στις 5 Νοεμβρίου

Στόχος

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι εκστρατείες ήταν μεταξύ των πολυάριθμων στόχων μιας ευρύτερης επιχείρησης κυβερνοκατασκοπείας που ξεκίνησε από την Κίνα, ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι. Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιες πληροφορίες μπορεί να ήλπιζε να συγκεντρώσει η Κίνα, αν και το Πεκίνο έχει εμπλακεί εδώ και χρόνια σε τεράστιες εκστρατείες hacking με στόχο τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων Αμερικανών και κυβερνητικών υπαλλήλων, την κατασκοπεία τεχνολογικών και εταιρικών μυστικών στελεχών από μεγάλες αμερικανικές εταιρείες και τη στοχοποίηση αμερικανικών υποδομών.

Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ενημερώθηκε αυτήν την εβδομάδα ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος και ο Βανς ήταν μεταξύ των ανθρώπων, τα τηλέφωνα των οποίων μπήκαν στο στόχαστρο Κινέζων χάκερ που μπήκαν στο  σύστημα της Verizon. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρχαν και άλλοι στόχοι, «εντός και εκτός της κυβέρνησης».

Είναι η δεύτερη φορά που η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ μπαίνει στο στόχαστρο χάκερ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ασκήσει δίωξη σε τρία μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν με την κατηγορία της απόπειρας διατάραξης των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα