Ο δρόμος Πάτρα – Πύργος είναι από τους πλέον επικίνδυνους.

Η ΑΒΑΞ που έχει αναλάβει το έργο για το νέο αυτοκινητόδρομο «Πάτρα – Πύργος» μήκους 75 χλμ. εκτελεί το πιο σύνθετο κομμάτι του το Α΄ τμήμα μήκους 21,3 χλμ.

Στο ΕΣΠΑ η δεύτερη φάση κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος

Σύμφωνα με την ΑΒΑΞ για 13 χιλιόμετρα οι εργασίες εκτελούνται μέσα από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες καθώς ταυτόχρονα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στον παλιό δρόμο.

Η ΑΒΑΞ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, όπου η κάμερα καταγράφει τους εντατικούς ρυθμούς με τους οποίους εκτελούνται τα έργα στο Α’ τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου, που ξεκινά λίγο έξω από την αχαϊκή πρωτεύουσα, από το Μιντιλόγλι και φτάνει μέχρι τα Καραίικα.

Πρόοδος στο 53% για το Πάτρα – Πύργος

Στο Α’ τμήμα του νέου αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος», απασχολούνται περισσότεροι από 450 εργαζόμενοι και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 53% της υλοποίησής του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργασίες εκτελούνται ταχύτατα και η εμπειρία και τεχνογνωσία της κατασκευαστικής αποτυπώνονται στην κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου. Ο χρόνος πλέον για την ολοκλήρωση του έργου μετρά αντίστροφα σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα χαρακτηριστικά

Ο αυτοκινητόδρομος διαθέτει: Δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συνολικού πλάτους 14 μέτρων, 2 γέφυρες, 19 άνω και κάτω διαβάσεις, 3 ανισόπεδοι κόμβοι, 42 τοίχοι αντιστήριξης.

Η ΑΒΑΞ, όπως σημειώνει, εφαρμόζει αυστηρά μέτρα ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας για την κατασκευή του έργου: 14 βυτιοφόρα νερού μειώνουν καθημερινά την αιωρούμενη σκόνη, ειδικά μέτρα εφαρμόζονται για τη μείωση της όχλησης κατά την κατασκευή, ενώ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η κατασκευαστική εταιρία διεξάγει περιβαλλοντικές μετρήσεις, τηρώντας τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

«Μέσα στο 2025 ένας νέος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος 75 χλμ. θα είναι γεγονός. Ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου», καταλήγει η ΑΒΑΞ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
ΕΥΔΑΠ: Μεταφορά νερού από τη λίμνη Κρεμαστών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Επικαιρότητα |

Ποιες λύσεις εξετάζονται για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Αθήνα

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με μεγάλους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος όπως η ΔΕΗ αλλά και ο όμιλος Μυτιληναίου και άλλους για την κατασκευή και λειτουργία 3 η 4 μονάδων αφαλάτωσης