Αδυναμία  να παραδώσει αεροσκάφη σε πελάτες που τα έχουν παραγγείλει, δήλωσε η Boeing λόγω συσσωρευμένων προβλημάτων, προκαλώντας την οργή των επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως. Τώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της American Airlines, Ρόμπερτ Ίσομ, λέει ότι ο αερομεταφορέας του βρίσκεται σε διαμάχη με τον κατασκευαστή εδώ και χρόνια.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης της Πέμπτης στο «Squawk Box» του CNBC, ο Ίσομ ρωτήθηκε για τη συνεχιζόμενη απεργία στην κατασκευάστρια αεροσκαφών και εάν θα επηρεάσει την πτητική ικανότητα της American Airlines. «Θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τη χωρητικότητα που είχαμε προαναγγείλει για το υπόλοιπο αυτού του έτους», ανέφερεο Ίσομ στο CNBC. «Όσον αφορά την Boeing, απλά, ανυπομονώ να έρθει η μέρα που δεν μας αποσπούν την προσοχή. Βρισκόμαστε διαρκώς σε έναν “αγώνα δρόμου” μαζί τους τα τελευταία πέντε χρόνια».

Boeing: Ζημιές 6 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο

Ωστόσο, ο Ίσομ είπε ότι η American Airlines δεν «εξαρτάται πολύ από τις παραδόσεις Boeing». Τόνισε επίσης ότι παραμένει σίγουρος ότι η American Airlines «μπορεί να προσφέρει και να διαχειρίζεται την επιχείρησή μας, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη Boeing».

«Χρειαζόμαστε η Boeing να είναι δυνατή, και αυτό έχω πει στην Κέλι», είπε ο Ίσομ για τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο της Boeing, Κέλι Όρτμπεργκ.

«Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, χρειαζόμαστε να παραδώσουν ποιοτικά αεροσκάφη στην ώρα τους και θα καλωσορίσω το τηλεφώνημα όταν η Boeing πει: «Αυτό θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Ένας στόλος με 500 Boeing

Το 2023, η American Airlines διέθετε στόλο περίπου 500 αεροσκαφών Boeing, συμπεριλαμβανομένων των 737s, 777s και 787s. Και τον Μάρτιο, έκανε παραγγελίες για 85 νέα αεροσκάφη Boeing 737 Max 10.

Η συνέντευξη του Ίσομ στο CNBC ήρθε λίγο αφότου η American Airlines σημείωσε απώλεια τρίτου τριμήνου στα τριμηνιαία κέρδη της την Πέμπτη. Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά καθαρή ζημιά 149 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Boeing πέρασε δύο δύσκολα τρίμηνα. Την Τετάρτη, ο κατασκευαστής αεροσκαφών ανέφερε ζημία 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο. Αυτό συγκρίθηκε με απώλεια 1,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.

Η απεργία των εργαζομένων ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου αφού το προσωπικό απέρριψε πρόταση για αύξηση των μισθών κατά 25% σε τέσσερα χρόνια ζητώντας 40%. Και την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι απέρριψαν μια πρόταση με αύξηση μισθών 35% σε διάστημα τεσσάρων ετών. Η απεργία έχει αναγκάσει το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής να σταματήσει για πάνω από πέντε εβδομάδες.

Ωστόσο, η επικεφαλής του κατασκευαστή αεροσκαφών Όρτμπεργκ, που ανέλαβε τα ηνία τον Αύγουστο, δήλωσε ότι παραμένει σίγουρη για την ικανότητα της εταιρείας να αλλάξει την κατάσταση.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψει η Boeing στην παλιά της κληρονομιά, αλλά με τη σωστή εστίαση και κουλτούρα, μπορούμε να γίνουμε για άλλη μια φορά μια εμβληματική εταιρεία και ηγέτης της αεροδιαστημικής», δήλωσε η Όρτμπεργκ σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή