Κάθε τόσο, η Ferrari βγάζει ένα αυτοκίνητο που κάνει ακόμα και τους πιο κορεσμένους λάτρεις του αυτοκινήτου να δώσουν προσοχή. Το F80 είναι αυτό το αυτοκίνητο. Με τεχνολογία F1, ασύλληπτο χρόνο 0-100 και μια τιμή που επαρκεί για την αγορά ενός μικρού νησιού, το F80 δεν είναι για τους λιπόψυχους.

Η F80 είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου της Ferrari μέχρι σήμερα, με ένα υβριδικό V6 κινητήρα που αποδίδει 1200 ίππους. Με την χρήση κινητήρα twin-turbo 3,0 λίτρων σε συνδυασμό με πέντε ηλεκτρικούς κινητήρες, η Ferrari υπερβαίνει τα όρια του τι μπορεί να κάνει ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί νόμιμα στον δρόμο.

Ferrari: Θύμα deepfake o CEO – H καλοστημένη απάτη με την ψεύτικη εξαγορά

Για όσους καταλαβαίνουν, αυτό σημαίνει ότι το F80 μπορεί να εκτοξευτεί από 0 στα 100 km/h σε μόλις 2,15 δευτερόλεπτα και να φτάσει τελική ταχύτητα 350 km/h. Τέτοιοι αριθμοί προορίζονται συνήθως για αγωνιστικές πίστες, αλλά ο στόχος της Ferrari ήταν να συνδυάσει αυτήν την ισχύ για πίστα με την καθημερινή χρηστικότητα — τουλάχιστον για τους λίγους τυχερούς που μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

Ενώ η τιμή του είναι 2,9 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη, προ φόρων, καλή τύχη αν θέλετε να γίνει δικό σας. Έχει ήδη εξαντληθεί, με τις 799 μονάδες να έχουν διεκδικηθεί πριν καν βγει στο δρόμο το 2025, αναφέρει το Forbes.

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το F80 είναι η τεράστια τεχνολογία που είναι στριμωγμένη σε αυτό το θηριώδες μηχάνημα

Οι μετοχές της Ferrari ανέβηκαν μετά την ανακοίνωση για το F80. Τα μαθηματικά δείχνουν ότι οι συνολικές πωλήσεις του αυτοκινήτου θα μπορούσαν να προσθέσουν 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην κορυφαία σειρά της Ferrari κατά τη διάρκεια της παραγωγής της F80.

Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό;

Λοιπόν, η Ferrari F80 εντάσσεται σε μια ελίτ σειρά υπεραυτοκίνητων που αλλάζουν το παιχνίδι, από το 288 GTO έως τα F40, F50, Enzo και LaFerrari, το καθένα αντιπροσωπεύει την κορυφή της εποχής του—και τώρα, το F80 ελπίζει να φτάσει αυτή την κληρονομιά σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη.

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το F80 είναι η τεράστια τεχνολογία που είναι στριμωγμένη σε αυτό το θηριώδες μηχάνημα. Από την εμπνευσμένη από την F1 αεροδυναμική μέχρι την ενεργή ανάρτηση και τα ηλεκτρικά turbo, η F80 μοιάζει με το αποκορύφωμα όλων όσων τελειοποίησε η Ferrari στην πίστα, τώρα πακεταρισμένη σε ένα υπέρλαμπρο νόμιμο διαμάντι της ασφάλτου.

Και μην νομίζετε ότι πρόκειται απλώς για ακατέργαστη ισχύ. Το F80 έχει να κάνει με τη φινέτσα, με ενεργή αεροδυναμική σε επίπεδο F1 που παράγει πάνω από 1000 κιλά κάθετη δύναμη στα 250 km/h.

Στο εσωτερικό, μοιάζει με πιλοτήριο κατευθείαν βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το κάθισμα του οδηγού κλιμακώνεται ελαφρώς μπροστά από αυτό του συνοδηγού για καλύτερη αεροδυναμική, με αποτέλεσμα να μοιάζει περισσότερο με μονοθέσιο με ένα συμβολικό κάθισμα για κάποιο τολμηρό συνεπιβάτη.

Όσο για το τιμόνι; Έχει αυτό το στυλ F1 επίπεδο στο πάνω και κάτω μέρος, με πραγματικά κουμπιά—η Ferrari τελικά εγκατέλειψε τις ρυθμίσεις αφής, γιατί ποιος χρειάζεται περισπασμούς όταν τρέχει στο δρόμο με 350 km/h;

Προδιαγραφές Ferrari F80

Κινητήρας: Βενζινοκινητήρας V63,0 λίτρων διπλής υπερτροφοδότησης με ηλεκτροκινητήρα

Απόδοση κινητήρα: 662 kW/850 Nm

Επιδόσεις ηλεκτρικού κινητήρα: 220kW/242Nm**

Επιδόσεις συστήματος: 882,35 kW/1100 Nm+

Μπαταρία: Μπαταρία 2,28 kWh

Κιβώτιο: 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη F1 DCT

Κινητήριοι τροχοί AWD

Βάρος: 1525 κιλά ξηρό βάρος

Μέγιστη ταχύτητα: 350 χλμ/ώρα

0–100 km/h 2,15 δευτερόλεπτα

0–200 km/h 5,75 δευτερόλεπτα

100-0 χλμ./ώρα 28μ

200-0 χλμ./ώρα 98μ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή