Πάνω από 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες αγνοούνται από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Τράμι στις Φιλιππίνες.

Οι αρχές των Φιλιππίνων εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί

Πρόκειται για τη φονικότερη και πιο καταστροφική καταιγίδα στο αρχιπέλαγος της νοτιοανατολικής Ασίας μέχρι στιγμής φέτος, ανέφερε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της κυβέρνησης της χώρας, όπως αναφέρει το Sky News.

Τώρα, από την τροπική καταιγίδα απειλείται το Βιετνάμ.

Ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος δήλωσε ότι ήταν ασυνήθιστα μεγάλος ο όγκος των βροχοπτώσεων. Σε ορισμένες περιοχές σε 24 ώρες έπεσε τόσο νερό όσο πέφτει σε δύο μήνες με αποτέλεσμα να μην είναι προετοιμασμένες για μια τέτοια κατάσταση.

«Το νερό ήταν πάρα πολύ», δήλωσε ο Μάρκος στους δημοσιογράφους.

«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με το έργο της διάσωσης», πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν στο πέρασμα της καταιγίδας, εκ των οποίων σχεδόν μισό εκατομμύριο κατέφυγαν κυρίως σε περισσότερα από 6.400 καταφύγια έκτακτης ανάγκης σε διάφορες επαρχίες.

Δείτε σχετική ανάρτηση στο Χ:

Σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Μάρκος εξέφρασε την ανησυχία του για τις αναφορές των μετεωρολόγων ότι η καταιγίδα – η 11η που πλήττει φέτος τις Φιλιππίνες – θα μπορούσε να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα.

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η καταιγίδα Τράμι στις Φιλιππίνες.

Κάθε χρόνο, περίπου 20 καταιγίδες και τυφώνες πλήττουν τις Φιλιππίνες, ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται μεταξύ του Ειρηνικού Ωκεανού και της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

Το 2013, ο τυφώνας Χαϊγιάν, ένας από τους ισχυρότερους καταγεγραμμένους τροπικούς κυκλώνες, άφησε πίσω του περισσότερους από 7.300 νεκρούς ή αγνοούμενους και ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα