Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ιαπωνικές αγορές σήμερα, με το αδύναμο γεν να βοηθά στην ελκυστικότητα των μετοχών, εν μέσω όμως πολιτικής αβεβαιότητας καθώς το κυβερνών LDP έχασε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία.

Ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,54%, ενώ ο Topix ενισχύθηκε κατά 1,23%.

Ιαπωνία: Ο κυβερνών συνασπισμός χάνει την απόλυτη πλειοψηφία

Το LDP και ο εταίρος του στο συνασπισμό Komeito έχουν εξασφαλίσει 215 από τις 465 έδρες, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NHK. Το Συνταγματικό Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης και το Δημοκρατικό Κόμμα για το Λαό έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη σε αυτές τις εκλογές.

Σύμφωνα όμως με τους αναλυτές, αυτή η πολιτική αβεβαιότητα θα μπορούσε να αποτρέψει την Τράπεζα της Ιαπωνίας από την αύξηση των επιτοκίων.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,61% και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε κατά 1,02% υψηλότερα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,17%.

Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,24%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε απώλειες 0,73%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν κατά 27,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής, σημειώνοντας την πιο απότομη βουτιά από την έναρξη της πανδημίας.

Τα κέρδη σε μεγάλες κινεζικές βιομηχανικές επιχειρήσεις μειώθηκαν σχεδόν 35% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που διατηρεί η Wind Information.

Στους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, τα βιομηχανικά κέρδη μειώθηκαν κατά 3,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. «Η ανεπαρκής ζήτηση και η απότομη πτώση των τιμών παραγωγού» επιβάρυνε την κερδοφορία των βιομηχανικών επιχειρήσεων, ανέφεραν οι αρχές της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Πετρέλαιο: Γιατί πέφτουν οι τιμές παρά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν – Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Commodities |

Γιατί πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου παρά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν - Τι προβλέπουν οι αναλυτές

Για εβδομάδες, οι αγορές είχαν προετοιμαστεί για ισραηλινά αντίποινα - Ο μεγάλος φόβος για μια επίθεση σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις δεν επαληθεύτηκε