Συνεχίζει την ανοδική πορεία της η απόδοση των δεκαετών αμερικανικών ομολόγων, ενώ είχαν ανέλθει σε υψηλό τριών μηνών την περασμένη εβδομάδα.Τα στοιχήματα για την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία έχουν ανεβάσει τις αποδόσεις εν αναμονή πολιτικών που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τις μειώσεις των επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,266% και του διετούς κατά περίπου 3 μονάδες βάσης στο 4,123%.

Γεν: Υποχωρεί σε χαμηλό τριών μηνών μετά το αποτέλεσμα της κάλπης

Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η απόδοση του 10ετούς έφτασε σε υψηλό τριών μηνών την Τετάρτη, ξεπερνώντας το 4,25%, πριν υποχωρήσει ελαφρά για να κλείσει την εβδομάδα.

To sell off στα ομόλογα

H μεγαλύτερη αγορά ομολόγων του πλανήτη, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, βρίσκονται σε τροχιά για έναν από τους χειρότερους μήνες των τελευταίων ετών, με τις αποδόσεις των 10ετών να κινούνται στο 4,2%, αφού τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία και το αναδυόμενο «εμπόριο Τραμπ» (Trump Trade)  έστειλαν τους εμπόρους να αναδιατυπώσουν τις προσδοκίες τους για την πορεία των επιτοκίων.

Η Δευτέρα δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία αλλά οι traders προσβλέπουν αυτή την εβδομάδα σε νέα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και στοιχεία εμπιστοσύνης των καταναλωτών ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Οι επενδυτές θα συνεχίσουν επίσης να χωνεύουν μια σειρά από σχόλια της κεντρικής τράπεζας μετά τις συνεδριάσεις του ΔΝΤ της περασμένης εβδομάδας στην Ουάσιγκτον, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να βρίσκονται τώρα σε μια περίοδο συσκότισης που εμποδίζει τους σχολιασμούς ενόψει της απόφασης για τα επιτόκια της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Πετρέλαιο: Γιατί πέφτουν οι τιμές παρά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν – Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Commodities |

Γιατί πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου παρά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν - Τι προβλέπουν οι αναλυτές

Για εβδομάδες, οι αγορές είχαν προετοιμαστεί για ισραηλινά αντίποινα - Ο μεγάλος φόβος για μια επίθεση σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις δεν επαληθεύτηκε