Με κέρδη άρχισαν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, παίρνοντας σημαντικές στηρίξεις από την πτώση του πετρελαίου, αφού υπήρξε εφησυχασμός για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ενώ δεν έλειψαν και οι κινήσεις βελτίωσης των αποτιμήσεων ενόψει του κλεισίματος του μήνα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,65% στις 42.388 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,27% στις 5.823 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 18.567 μονάδες.

Βουτιά 5% στις διεθνείς αγορές καταγράφει ο μαύρος χρυσός

Παρόλα αυτά, η Wall Street άνοιξε μια “μεγάλη εβδομάδα” που θα σηματοδοτήσει την ανακοίνωση αρκετών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο. Πέντε από τις εταιρείες Magnificent Seven – η Alphabet, η Microsoft, η Meta Platforms, η Amazon και η Apple – θα ανακοινώσουν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Επίσης, είναι η τελευταία εβδομάδα πριν από τις 5 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Προεδρικές εκλογές. Είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, με τους δύο υποψήφιους να έχουν οριακές διαφορές.

Σε επίπεδο τίτλων, η Exxon Mobil και η Chevron έχασαν πάνω από 2% λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου κατά περίπου 6%. Η ένταση στη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι αποκλιμακώνεται, κάμπτοντας και τις ανησυχίες για τις τιμές του πετρελαίου.

Από την άλλη, η μετοχή Trump Media & Technology σημείωσε άνοδο 21,6%, συνεχίζοντας το απότομο ράλι των τελευταίων εβδομάδων, λόγω των στοιχημάτων των επενδυτών σε μια πιθανή νίκη Trump στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας.

Θετικά επίσης έκλεισαν και οι κλάδοι των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Και οι δύο κλάδοι σημείωσαν άνοδο 1%. Η Raymond James και η Goldman Sachs κέρδισαν και οι δύο 2%, ενώ Vistra έκανε άλμα 3%.

Επίσης, αναμένεται μια σειρά από βασικά οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης για τις θέσεις εργασίας του Σεπτεμβρίου την Παρασκευή. Επίσης, ο δείκτης για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης Σεπτεμβρίου, ή PCE, αναμένεται την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η προκαταρκτική εκτίμηση για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τρίτου τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street