Ανοδικά αρχίζουν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς παίρνουν σημαντικές στηρίξεις από την πτώση του πετρελαίου, ενώ υπάρχει εφησυχασμός για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,60% στις 42.366 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,52% στις 5.836 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,66% στις 18.639 μονάδες.

Χρυσός: Με απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα

Παρόλα αυτά, η Wall Street ανοίγει μια “μεγάλη εβδομάδα” που θα σηματοδοτήσει την ανακοίνωση αρκετών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο. Πέντε από τις εταιρείες Magnificent Seven – η Alphabet, η Microsoft, η Meta Platforms, η Amazon και η Apple – θα ανακοινώσουν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Επίσης, είναι η τελευταία εβδομάδα πριν από τις 5 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Προεδρικές εκλογές. Είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, με τους δύο υποψήφιους να έχουν οριακές διαφορές.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Exxon Mobil και η Chevron χάνουν πάνω από 2% λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου κατά περίπου 6%. Η ένταση στη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι αποκλιμακώνεται, κάμπτοντας και τις ανησυχίες για τις τιμές του πετρελαίου.

Από την άλλη, η μετοχή Trump Media & Technology σημειώνει άνοδο 6,9%, συνεχίζοντας το απότομο ράλι των τελευταίων εβδομάδων, λόγω των στοιχημάτων των επενδυτών σε μια πιθανή νίκη Trump στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας.

Επίσης, αναμένεται μια σειρά από βασικά οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης για τις θέσεις εργασίας του Σεπτεμβρίου την Παρασκευή. Επίσης, ο δείκτης για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης Σεπτεμβρίου, ή PCE, αναμένεται την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η προκαταρκτική εκτίμηση για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τρίτου τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street