Η απεργία στην Boeing, που μπαίνει σε έβδομη εβδομάδα, καθιστά επιτακτική ανάγκη την εισροή κεφαλαίων ώστε η κατασκευάστρια αεροσκαφών να διατηρήσει την επενδυτική της βαθμολογία και να χρηματοδοτήσει την τελική της ανάκαμψη.

Η εταιρεία ετοιμάζεται να ξοδέψει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, γεγονός που θα φέρει την εκροή μετρητών της σε περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος. Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών αναμένει να συνεχίσει να καταναλώνει μετρητά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025 καθώς θα επανεκκινήσει τα εργοστάσιά της, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών συναρμολόγησης για το 737 MAX.

ΗΠΑ: Το μέλλον των Boeing και Intel είναι εθνικό διακύβευμα

Στο πλαίσιο αυτό η Boeing σχεδιάζει μια αύξηση κεφαλαίου ήδη από τη Δευτέρα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν στο Bloomberg, σε μια προσφορά που θα βοηθούσε την ταλαιπωρημένη εταιρεία να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Η εταιρεία πρόκειται να συγκεντρώσει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε μια από τις πηγές, προσθέτοντας ότι το ποσό θα μπορούσε ακόμα και να αυξηθεί ανάλογα με τη ζήτηση. Οι σύμβουλοι της Boeing έχουν βολιδοσκοπήσει πιθανούς επενδυτές για την προσφορά, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μ μίλησαν στο Bloomberg. Boeing

Η SEC εγκρίνει

Η συναλλαγή είναι πιθανό να περιλαμβάνει μετοχές καθώς και χρέη που μπορούν να μετατραπούν σε ίδια κεφάλαια, ανέφεραν οι πηγές.

Η εταιρεία στις 23 Οκτωβρίου έλαβε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να πουλήσει έως και 25 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών και χρέους, μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει την Boeing να αποφύγει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας σε ανεπιθύμητη.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και οι λεπτομέρειες της προσφοράς, όπως το χρονοδιάγραμμα, θα μπορούσαν ακόμη να αλλάξουν, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Μια πώληση μετοχών 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν η μεγαλύτερη προσφορά μετοχών από τότε που η SoftBank Group πούλησε μέρος του ποσοστού της στην T-Mobile το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Boeing την περασμένη εβδομάδα ψήφισαν να απορρίψουν την τελευταία προσφορά σύμβασης της εταιρείας, η οποία περιελάμβανε αύξηση μισθού κατά 35% σε τέσσερα χρόνια. Η εταιρεία σχεδιάζει απολύσεις κατά περίπου 10%, που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν μεσαία και διευθυντικά στελέχη και υπαλλήλους, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κέλι Όρτμπεργκ σε υπόμνημα προς τους εργαζομένους στις 11 Οκτωβρίου. Boeing

Η Boeing αναμένει να συγκεντρώσει άνω των 10 δισ. δολ.

Η Boeing υπολόγιζε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας νέες μετοχές και συνεργαζόταν με συμβούλους για να διερευνήσει τις επιλογές της, ανέφερε το Bloomberg τις προηγούμενες μέρες. Στις 23 Οκτωβρίου, ο αναλυτής της Bank of America, Ρόναλντ Έπσταϊν, εκτίμησε ότι η εταιρεία θα συγκεντρώσει 18 έως 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου ότι έχει συνάψει μια ξεχωριστή νέα σύμβαση πίστωσης ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που της έδωσε «πρόσθετη βραχυπρόθεσμη πρόσβαση στη ρευστότητα καθώς πλοηγούμαστε σε ένα απαιτητικό περιβάλλον».

Η εταιρεία ανέφερε τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου στις 23 Οκτωβρίου, με έσοδα 17,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες και τις δύο μεγαλύτερες επιχειρήσεις της να αναφέρουν διευρυνόμενες ζημίες. Οι μετοχές της Boeing έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 40% φέτος.

Η Boeing εξετάζει επιλογές για τον εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου της, με τον Όρτμπεργκ να έχει ξεκινήσει μια επανεξέταση των επιχειρήσεών του ομίλου που αναμένει να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους. Η εταιρεία σταθμίζει επιλογές για το μέλλον του προβληματικού προγράμματος της κάψουλας μεταφοράς αστροναυτών Starliner ως μέρος της αναθεώρησης, ανέφερε το Bloomberg News.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι η Boeing σχεδίαζε να συγκεντρώσει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω μετοχών και μετατρέψιμων ομολόγων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή