Aπεργίες  αρχίζουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες μετάλλου της Γερμανίας προκειμένου να  ασκήσουν πίεση στους εργοδότες για την αυξήση των μισθών τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου IG Metall. Σημειώνετα ότι στη βιομηχανία μετάλλου ανήκουν και οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία, εναν απο τους κομβικούς τομείς για την οικονομία της Γερμανίας.

Η Τρίτη σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου εκεχειρίας που συνοδεύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στις οποίες το συνδικάτο είπε ότι η προτεινόμενη αύξηση των μισθών για τα 3,9 εκατομμύρια εργαζόμενους σε βασικούς τομείς που καλύπτονται από τις συνομιλίες είναι πολύ χαμηλή.

Volkswagen: Σχεδιάζει μεγάλες απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων, λέει η επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων

Συγκέντρωση εργαζομένων του IG Metall στο Ludwigsburg, (Βάδη-Βυρτεμβέργη, 15.10.2024)

Η αύξηση 3,6% σε μια περίοδο 27 μηνών που προσφέρουν οι εργοδοτικές ενώσεις είναι σημαντικά χαμηλότερη από το 7% που επιδιώκει η IG Metall ,  ένα αίτημα που επικρίνεται από τις εταιρείες ως μη ρεαλιστικό εν μέσω γενικής επιβράδυνσης της γερμανικής βιομηχανίας.

Η Γερμανία παρακάμπτει την ύφεση εδώ και μήνες. Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να μεταρρυθμίσει την οικονομία για να ανακτήσει έδαφος εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από το εξωτερικό, αδύναμης ζήτησης για εξαγωγές και διαρθρωτικών προκλήσεων στις παραδοσιακές βιομηχανίες της.

Ωστόσο, τα συνδικάτα επισημαίνουν τον πεισματικά υψηλό πληθωρισμό και την ανάγκη προσέλκυσης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού που απαιτείται.

«Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν τώρα τη συνεχή πίεση των τιμών στο ταμείο,  στους εργοδότες μέσω προειδοποιητικών απεργιών», δήλωσε η εκπρόσωπος της IG Metall, Ναντιν Μπογκουλάφσκι. «Η συγκράτηση των μισθών δεν λύνει τίποτα, παρά μόνο επιδεινώνει τα προβλήματα της χώρας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή