Σε τροποποιήσεις της νομοθεσίας ώστε να βελτιωθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και ειδικά η δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτές , προχωρουν επτά ευρωπαϊκές χώρες.
Στόχος αυτων των αλλαγών είναι να ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ στην προσέλκυση ταλέντων και επενδύσεων, ενώ άλλες ευρωπαικές χώρες υστερούν.
Καινοτομία: To έλλειμμα σε έρευνα και ανάπτυξη φρενάρει την παραγωγικότητα στην ΕΕ
Ενώ τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών ήταν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας της Silicon Valley, η Ευρώπη παρεμποδίζεται από τη γραφειοκρατία και τη φορολόγηση των εργαζομένων πολύ νωρίς, μεταξύ άλλων περιορισμών, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Index Ventures.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια συντονισμένη βιομηχανική πολιτική, γρήγορες αποφάσεις και μαζικές επενδύσεις αν θέλει να συμβαδίσει οικονομικά με τις ΗΠΑ και την Κίνα, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι στην πολυαναμενόμενη έκθεσή του, που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα.
Πάνω από 500 διευθύνοντες σύμβουλοι και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων συμμετείχαν σε μια εκστρατεία με την ονομασία «Not Optional» το 2019 για να αλλάξουν οι κανόνες που διέπουν την ιδιοκτησία των εργαζομένων – την πρακτική της παροχής στο προσωπικό επιλογών για την απόκτηση ενός κομματιού της εταιρείας, καθώς ανταγωνίζονται για ταλέντα με τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Αλλωστε, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προχωρήσει αρκετά και ενισχύουν το περιβάλλον για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.
Η Γερμανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ηγούνται των ευρωπαϊκών χωρών σε αλλαγές που αντιστοιχούν ή υπερβαίνουν εκείνες των ΗΠΑ, ενώ η Φινλανδία, η Ελβετία, η Νορβηγία και η Σουηδία έλαβαν χαμηλότερες βαθμολογίες στην έκθεση του δείκτη.
Όταν εταιρείες όπως η Revolut και άλλες γίνονται δημόσιες, αυτή η ιδιοκτησία μεταφράζεται σε πραγματικά χρήματα για τους εργαζόμενους, δήλωσε ο Martin Mignot, εταίρος της Index και επενδυτής της fintech Revolut, η οποία αποτιμάται στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια.
Latest News
Αποφασιστική απάντηση από την ΕΕ σε περίπτωση δασμών από τις ΗΠΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα συζητήσουν το ενδεχόμενο των δασμών κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εμπορίου στη Βαρσοβία την Τρίτη.
Σολτς: Να μην διχάσουμε τον κόσμο – Το σχόλιο για τους δασμούς
Όλοι επωφελούνται από την παγκοσμιοποίηση σημείωσε ο Όλαφ Σολτς
Ο Σι Τζινπίνγκ ζυγίζει τα αντίποινα στους δασμούς Τραμπ
Η υποτονική απάντηση του Πεκίνου και η εμπειρία από την πρώτη προεδρία Τραμπ
Οντάριο: Αποσύρει το αμερικανικό αλκοόλ από τα ράφια
Η μεγαλύτερη επαρχία του Καναδά αντιδρά στους δασμούς Τραμπ
SEC: Το προσωπικό θα ζητά άδεια από την ηγεσία για τις επίσημες έρευνες
Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Reuters
H LG αποκτά πλειοψηφικό μερίδιο στην Bear Robotics
Στόχος της στρατηγικής επένδυσης είναι η επιτάχυνση της καινοτομίας σε όλες τις εμπορικές, οικιακές και βιομηχανικές ρομποτικές λύσεις της LG
Τι θέλει να πετύχει ο Τραμπ με τους δασμούς
Η ιστορία των δασμών, οι οικονομικές επιπτώσεις και τα σχέδια του Τραμπ
«Βγάζουμε το πόδι μας από το φρένο σε ό,τι αφορά τις μειώσεις στα επιτόκια» - Κλάας Κνοτ (ΕΚΤ)
Ο Ολλανδός τραπεζίτης εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ κοντά στον στόχο της ΕΚΤ του 2%
Γιατί η φούσκα της κινεζικής οικονομίας δε σκάει ποτέ;
Στην Κίνα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενήργησαν πριν ξεσπάσει η κρίση, χρησιμοποιώντας μια σειρά εργαλείων για τη διαχείριση του ρυθμού της πτώσης
Η «πυρηνική κερκόπορτα» των κυρώσεων - Το σχέδιο της Μόσχας μέσω Τουρκίας και η JP Morgan
Rωσικά κεφάλαια βρίσκονται παγιδευμένα στην JPMorgan αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ σταμάτησε ορισμένες από τις τραπεζικές μεταφορές