Σε τροποποιήσεις της νομοθεσίας ώστε να βελτιωθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και ειδικά η δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτές , προχωρουν επτά ευρωπαϊκές χώρες.

Στόχος αυτων των αλλαγών είναι να ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ στην προσέλκυση ταλέντων και επενδύσεων, ενώ άλλες ευρωπαικές χώρες υστερούν.

Καινοτομία: To έλλειμμα σε έρευνα και ανάπτυξη φρενάρει την παραγωγικότητα στην ΕΕ

Ενώ τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών ήταν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας της Silicon Valley, η Ευρώπη παρεμποδίζεται από τη γραφειοκρατία και τη φορολόγηση των εργαζομένων πολύ νωρίς, μεταξύ άλλων περιορισμών, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Index Ventures.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια συντονισμένη βιομηχανική πολιτική, γρήγορες αποφάσεις και μαζικές επενδύσεις αν θέλει να συμβαδίσει οικονομικά με τις ΗΠΑ και την Κίνα, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι στην  πολυαναμενόμενη έκθεσή του, που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα.

Πάνω από 500 διευθύνοντες σύμβουλοι και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων συμμετείχαν σε μια εκστρατεία με την ονομασία «Not Optional» το 2019 για να αλλάξουν οι κανόνες που διέπουν την ιδιοκτησία των εργαζομένων – την πρακτική της παροχής στο προσωπικό επιλογών για την απόκτηση ενός κομματιού της εταιρείας, καθώς ανταγωνίζονται για ταλέντα με τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Αλλωστε,  οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προχωρήσει αρκετά και ενισχύουν το περιβάλλον για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ηγούνται των ευρωπαϊκών χωρών σε αλλαγές που αντιστοιχούν ή υπερβαίνουν εκείνες των ΗΠΑ, ενώ η Φινλανδία, η Ελβετία, η Νορβηγία και η Σουηδία έλαβαν χαμηλότερες βαθμολογίες στην έκθεση του δείκτη.

Όταν εταιρείες όπως η Revolut και άλλες γίνονται δημόσιες, αυτή η ιδιοκτησία μεταφράζεται σε πραγματικά χρήματα για τους εργαζόμενους, δήλωσε ο  Martin Mignot, εταίρος της Index και επενδυτής της fintech Revolut, η οποία αποτιμάται στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή