Οι σκληροί νόμοι περί ναρκωτικών της Ιαπωνίας «απειλούν» μια σειρά ξένων στελεχών. Το 2015, ένα στέλεχος της Toyota Motor από την Αμερική παραιτήθηκε αφού συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη στην Ιαπωνία ως ύποπτη για παράνομη εισαγωγή του παυσίπονου οξυκωδόνη.

Οι μετοχές του ιαπωνικού γίγαντα φωτογραφικών μηχανών Olympus έκαναν βουτιά τη Δευτέρα αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της για καταγγελία ναρκωτικών.

Apple: Πρόβλημα με την κάμερα το iPhone 14 Pro – Έρχεται λύση με αναβάθμιση λογισμικού

Η μετοχή υποχώρησε περίπου 7% στο Χρηματιστήριο του Τόκιο μετά την είδηση ​​της παραίτησης του Στέφαν Κάουφμαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Μέχρι στιγμής φέτος, οι μετοχές της Olympus έχουν σημειώσει άλμα 31,9%, ξεπερνώντας τον δείκτη αναφοράς Nikkei 225 της Ιαπωνίας, ο οποίος σημείωσε άνοδο 13,3%.

Σε ανακοίνωσή της, η Olympus ανέφερε ότι πληροφορήθηκε πως ο Γερμανός υπήκοος είχε αγοράσει παράνομα ναρκωτικά.

«Η Olympus, σε συνεννόηση με εξωτερικούς νομικούς συμβούλους, ερεύνησε αμέσως τα γεγονότα, έκανε αναφορά στις ανακριτικές αρχές και συνεργάστηκε πλήρως στην έρευνά τους», ανέφερε η εταιρεία. Olympus

Η Olympus «σχολάει» τον Γερμανό παρά την πετυχημένη πορεία του

«Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι ο κ. Στέφαν Κάουφμαν πιθανότατα εμπλέκεται σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον παγκόσμιο κώδικα συμπεριφοράς μας, τις βασικές αξίες μας και την εταιρική μας κουλτούρα».

Ο Κάουφμαν, 56 ετών, ο οποίος είχε εργαστεί στην Olympus για δύο δεκαετίες, συμμορφώθηκε με το αίτημα να παραιτηθεί, πρόσθεσε η εταιρεία. Ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας και τις προσπάθειες για επέκταση του τμήματος ιατρικού εξοπλισμού της τον περασμένο Απρίλιο από τον πρώην CEO Γιασούο Τακεούτσι, ο οποίος ανέλαβε ρόλο εκτελεστικού προέδρου.

Ο Τακεούτσι θα επιστρέψει τώρα στα καθήκοντα του CEO καθώς η εταιρεία εξετάζει υποψήφιους για την αντικατάσταση του Kaufmann.

Η ηγεσία της Olympus έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα στο παρελθόν. Το 2011, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει δόλιες λογιστικές πρακτικές για να καλύψει ζημίες από επενδύσεις κατά τη διάρκεια δεκαετιών. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από τον πληροφοριοδότη Μάικλ Γούντφορντ, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, και οδήγησε πολλά πρώην στελέχη να παραδεχθούν την ενοχή τους με την κατηγορία της παραποίησης λογαριασμών.

Οι σκληροί νόμοι της Ιαπωνίας για τα ναρκωτικά έχουν θέσει σε κίνδυνο μια σειρά ξένων στελεχών σε κίνδυνο. Το 2015, ένα στέλεχος της Toyota Motor από την Αμερική παραιτήθηκε αφού συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη στην Ιαπωνία ως ύποπτη για παράνομη εισαγωγή του παυσίπονου οξυκωδόνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή