Η μαλαισιανή κρατική ενεργειακή εταιρεία Petronas σχεδιάζει μια «επιθετική» επέκταση στην Ινδονησία, η οποία θα την οδηγήσει στη δημιουργία ενός κόμβου για τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Ιάβα και θα επενδύσει σε έρευνες στις απομακρυσμένες ανατολικές περιοχές της χώρας, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της στην Ινδονησία.

Η κυβέρνηση του Ινδονήσιου προέδρου Prabowo Subianto, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της αυτόν τον μήνα, έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την ενεργειακή ανάπτυξη, με στόχο να αντιστρέψει την επί δεκαετίες μείωση της παραγωγής από το πρώην μέλος του ΟΠΕΚ.

BRICS: Η Ινδονησία κατέθεσε αίτημα για να γίνει μέλος

Ο Yuzaini Md Yusof, επικεφαλής της Petronas στην Ινδονησία, δήλωσε ότι η εταιρεία ενθαρρύνεται από τα πρόσφατα ρυθμιστικά μέτρα που διευκόλυναν την ανάπτυξη ενεργειακών έργων.

Η Petronas εκμεταλλεύεται τέσσερα τεμάχια πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ινδονησία – τρία από αυτά στην περιοχή της Ανατολικής Ιάβας, στο δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους – και έχει συμμετοχές σε αρκετά άλλα.

Σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν κόμβο για τις τρεις δραστηριότητες στην Ανατολική Ιάβα, συνδέοντας τις εγκαταστάσεις παραγωγής τους και ενσωματώνοντας εγκαταστάσεις εφοδιασμού, είπε.

«Η πρώτη μας στρατηγική είναι να αναπτυχθούμε περισσότερο στην περιοχή της Ανατολικής Ιάβας», δήλωσε ο Yusof στο Reuters, χωρίς να μοιραστεί στοιχεία για τις επενδύσεις. «Και το επόμενο μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι να επεκτείνουμε το επιχειρηματικό μας χαρτοφυλάκιο στην ανατολική Ινδονησία».

Η Ανατολική Ιάβα αναμένεται να επωφεληθεί από ένα έργο αγωγού που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2025 και θα συνδέσει την προμήθεια από την ανατολική πλευρά του νησιού με τη ζήτηση στο πυκνοκατοικημένο δυτικό τμήμα, και η Petronas θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της εκεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή